Με κάθε επισημότητα παραδόθηκε η Φλόγα στην ΟΕ της Πιονγκτσάνγκ

Παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και δεκάδων επισήμων, παραδόθηκε σήμερα από την ΕΟΕ στην ΟΕ της Πιονγκτσάνγκ η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 24/10 στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώθηκε στις 31/10 με την παράδοση της Ιερής Φλόγας και, πλέον, πήρε το δρόμο προς τη Νότια Κορέα, όπου θα συνεχιστεί η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία μέχρι την έναρξη των Αγώνων στις 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Λι Χίι Μπεόμ, παρέλαβε την Φλόγα από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου στο κατάμεστο από 15.000 θεατές Καλιμάρμαρο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, τον πρωταθλητή της χιονοδρομίας Ιωάννη Πρώιο και ενώ λίγο νωρίτερα παρέλαβε το ιερό Φως, από τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη της Δημοκρατίας της Κορέας στο πατινάζ ταχύτητας, Κιμ Κι-Χουν.

Στην ομιλία του ο Σπύρος Καπράλος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ήμασταν μάρτυρες της γέννησης του Ολυμπιακού φωτός, σε μία συγκινητική τελετή στον τόπο που ξεκίνησε το 776 π.χ. η κορυφαία αθλητική, κοινωνική αλλά και πολιτιστική διοργάνωση, που εξελίχθηκε στη δυνατότερη έκφραση φιλίας και άμιλλας των λαών όλου του κόσμου.

Είδαμε, στη συνέχεια, τη Φλόγα να διανύει τη μακρά πορεία της στη χώρα μας από χέρι σε χέρι, από άνθρωπο σε άνθρωπο, από πόλη σε πόλη και να στέλνει μέσω της λάμψης της, τα πανανθρώπινα και διαχρονικά μηνύματα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.