Με νίκη θέλει ν’ αλλάξει το κλίμα ο Ολυμπιακός Βόλου

Η βαριά ήττα στη Ρόδο με 4-0 προκάλεσε μία δεδομένη απογοήτευση στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου, αφού η ομάδα πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα κακή εμφάνιση σε ένα παιχνίδι που ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η νίκη αυτή δεν ήρθε, αλλά αναγκαστικά ο Λεωνίδας Βόκολος και οι παίκτες του δεν μπορούν να μείνουν στο 4-0 της περασμένης αγωνιστικής, οπότε κοιτούν μπροστά και ετοιμάζονται για τον αγώνα του Σαββάτου με τη Νίκη Βόλου.

Από την πρώτη στιγμή ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου επισημαίνει στους παίκτες του τα λάθη που έγιναν απέναντι στον Ιάλυσο (που ήταν αρκετά και που κόστισαν) και περιμένει το πάθος και τη δύναμη που προφανώς δεν… ταξίδεψαν μαζί με τους «ερυθρόλευκους» στη Ρόδο να κάνουν την εμφάνισή τους στο παιχνίδι του Σαββάτου στη Νεάπολη. Με αυτά τα στοιχεία θέλει να είναι σε θέση ο Ολυμπιακός Βόλου να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα που θα του χαρίσει τους τρεις βαθμούς αλλά και την ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ήττα στη Ρόδο θεωρείται πισωγύρισμα, ειδικά σε μία κομβική στιγμή που το πρωτάθλημα μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία και μόλις έξι αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης. Από την άλλη, το θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο θα μπορέσει να αλλάξει κάπως την κατάσταση.

Αγωνιστικά, ο μόνος απών θα είναι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό από το παιχνίδι με την Καλαμάτα, ενώ επιστρέφουν έχοντας εκτίσει τις ποινές που είχαν λόγω καρτών οι Τσιάρας και Μπουτζίκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προπόνηση της Τρίτης ήταν πρωινή και πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Σαρακηνού, που έχει τον αγωνιστικό χώρο που θέλει ο Λεωνίδας Βόκολος και οι συνεργάτες του, ενώ το ίδιο ισχύει και για την προπόνηση της Τετάρτης.

Από την άλλη, είναι και η διαχείριση της ήττας και του άγχους ενόψει ντέρμπι. Ο Λεωνίδας Βόκολος ξέρει τι σημαίνει μία τέτοια αναμέτρηση (άλλωστε έχει αγωνιστεί ως παίκτης του Παναθηναϊκού απέναντι σε Ολυμπιακό) και καλείται να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να αποσυμφορήσει τους παίκτες αλλά και να τους δώσει να καταλάβουν τι θα πρέπει και οι ίδιοι να κάνουν.

Το παλεύει…
Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα την προηγούμενη αγωνιστική ημέρα της Football League, ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης σήμερα αν είχε πάρει τη νίκη στη Ρόδο, και να έχει πίσω του τη Νίκη Βόλου. Ωστόσο με το «αν» δεν αλλάζει τίποτε, οπότε οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν τους βαθμούς της νίκης απέναντι στους «κυανόλευκους» για να σκαρφαλώσουν στη βαθμολογία.

Στην κατάταξη αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου είναι έβδομος μεε 30 βαθμούς (τους ίδιους έχει η Καβάλα με πλεονέκτημα), τη στιγμή που η τρίτη στην κατάταξη Νίκη Βόλου έχει μόλις δύο περισσότερους, ενώ με 31 προηγούνται Βέροια και ΟΦ Ιεράπετρας. Οπότε, με τις διαφορές να είναι οριακές, οι έξι αγωνιστικές που απομένουν έχουν χαρακτήρα τελικών και για τους «ερυθρόλευκους».
Με τη Νίκη Βόλου ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος και ακολουθούν και δύσκολα παιχνίδια, με τον Ιωνικό εκτός, τους Διαγόρα και Αιγάλεω εντός, τον ΠΟ Τρίγλιας εκτός και την Καβάλα εντός έδρας. Το θετικό θα ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί αλλά από την άλλη έχει να κοιτά και τα υπόλοιπα παιχνίδια για να βλέπει τι κάνουν και οι αντίπαλοί του στη μάχη για τηννκατάληψη μιας θέσης όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη.

Περιμένουν γεμάτο γήπεδο
Παρά το ότι δεν θα δοθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, είναι δεδομένο ότι το γήπεδο της Νεάπολης το Σάββατο θα σφύζει από ζωή, με τον χαρακτήρα του ντέρμπι του Βόλου να έχει σίγουρα προκαλέσει ήδη τη σχετική κινητοποίηση των φίλων του Ολυμπιακού.

Μοιάζει σίγουρο ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων σε αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που θέλει και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οπότε με την ανάλογη ενίσχυση θέλουν να ποντάρουν στη δύναμη της έδρας και να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα.

X.T.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.