Με Πάου Γκασόλ η λίστα Σκαριόλο για το Τόκιο

Στα σχεδόν 41 του χρόνια, και αφού ξεπέρασε έναν πολύ μεγάλο τραυματισμό και επέστρεψε για να αγωνιστεί στην ελίτ δύο χρόνια αργότερα, ο Πάου Γκασόλ, είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη κλήση της ισπανικής ομάδας μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου θα ολοκληρώσει την πέμπτη συμμετοχή του (τρία μετάλλια).

Ο Σέρχιο Σκαριόλο, νέος προπονητής του Βίρτους Μπολόνια αλλά και ομοσπονδιακός της Ισπανίας, κάλεσε 18 παίκτες σε μια πρώτη λίστα που, την οποία στη συνέχεια θα πρέπει να περιορίσει σε 12, πιθανότατα πριν από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Ισπανία θα παίξει φιλικό εναντίον της Dream Team στο Λας Βέγκας στις 18 Ιουλίου.

Εκτός από τον Πάου Γκασόλ, ξεχωρίζει η παρουσία των Μαρκ Γκσόλ και Ρίκι Ρούμπιο, των ηγετών της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, όπως αναφέρει σχετικά η ισπανική εφημερίδα AS.
Επιβεβαιώθηκαν οι απουσίες των Νίκολα Μίροτιτς και Σέρχε Ιμπάκα , ενώ αξίζει επίσης να σημειωθούν οι επιστροφές των Σέρχιο Ροντρίγεθ, μετά την απουσία του από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, και το Αλεξ Αμπρίνες, ο οποίος ελπίζει να έχει τελικά ένα μεγάλο τουρνουά με την Εθνική Ομάδα.

Οι 18 παίκτες:
Σέρχιο Γιουλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ρίκι Ρούμπιο, Κάρλος Αλοθέν, Ντάριο Μπριζουέλα, Τσάμπι Λόπεζ-Αροστέγκι, Αλμπέρτο Αμπάλντε, Άλεξ Αμπρίνες, Βίκτορ Κλαβέρ, Ρούντι Φερνάντεθ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Χουάν Ερνάνγκομεθ, Σέρχιο Μαρτίνεθ, Σέμπας Σάιθ, Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, Γουίλι Ερνανγκόμεθ, Πιέρ Οριόλα.

Η προετοιμασία της Ισπανίας πριν από το ντεμπούτο του στο Ολυμπιακό τουρνουά θα περιλαμβάνει πέντε φιλικά: δύο εναντίον της Αργεντινής, δύο εναντίον της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.