Με πλέι οφ και πλέι άουτ Α’ και Β’ ΕΠΣΘ, με τρεις γύρους η Γ’ Τοπική

Καινοτομία στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ Τοπικής, όπως εξήγησε στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ, ο Αντώνης Δαλούκας, αποτελούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, με τα αποτελέσματα των ομάδων και τις βαθμολογίες να μεταφέρονται αυτούσια στους αγώνες κατάταξης.

Στα πλέι οφ, που θα καθορίσουν την άνοδο, σε ό,τι αφορά την Α’ ΕΠΣΘ, θα εμπλέκονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες με ΔΙΠΛΟΥΣ αγώνες (σύνολο έξι αγωνιστικές), που θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Οι ομάδες, που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-8, τερματίζουν τη χρονιά τους, ενώ αυτές από τις θέσεις 9-14 θα παίξουν πλέι άουτ, που θα κρίνουν τον υποβιβασμό, σε πέντε ΜΟΝΟΥΣ αγώνες μετά από κλήρωση. Οι ομάδες που πήραν την 9η, την 10η και την 11η θέση θα έχουν το πλεονέκτημα ότι θα δώσουν τρία παιχνίδια εντός και δύο εκτός κι οι υπόλοιπες το αντίστροφο.

Στη Β’ ΕΠΣΘ οι έξι πρώτες ομάδες θα παίξουν στα πλέι οφ ανόδου με πέντε μονούς αγώνες (3 εντός και 2 εκτός οι τρεις πρώτες και το αντίστροφο η 4η, η 5η και η 6η). Οι έξι τελευταίες ομάδες θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ επίσης σε πέντε μονούς αγώνες. Όσες τερμάτισαν στην 7η, 8η και 9η θέση θα έχουν το πλεονέκτημα ενός παραπάνω αγώνα εντός (3 μέσα, 2 έξω) και όσες βρεθούν στην 10η, την 11η και 12η θέση θα έχουν δύο παιχνίδια στην έδρα τους και τρία μακριά απ’ αυτήν.

Στη Γ’ ΕΠΣΘ θα υπάρξει λόγω του πολύ μικρού αριθμού των ομάδων (9) και τρίτος γύρος, ο οποίος θα είναι ο ίδιος με τον πρώτο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.