Με Ρωσία για την πρόκριση στην τετράδα η Εθνική νεανίδων πόλο

Σήμερα Πέμπτη στις 20.00 στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ

H Ρωσία, όπως αναμενόταν, επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη (4/9) τα προγνωστικά και επικράτησε άνετα του Ισραήλ με 20-4, κερδίζοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πόλο νεανίδων, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα, σε έναν αγώνα με καθολικό ενδιαφέρον για τους πολίτες του Βόλου, που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη στις 20:00.

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της 5ης ημέρας των αγώνων, καθώς στα υπόλοιπα παιχνίδια υπάρχουν ομάδες εμφανούς ανωτερότητας, αφού η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ισπανία θεωρούνται τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Η Σλοβακία πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού. Επικράτησε της Ουγγαρίας με 9-7 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων που διεξάγεται στο Βόλο, αντιμετωπίζοντας σήμερα το απόγευμα την Ολλανδία.

Η πρώτη μεγέθους έκπληξη πανηγυρίστηκε έξαλλα από τις παίκτριες της Σλοβακίας, ενώ αντίθετα ο δρόμος της επιστροφής για τις αθλήτριες της Ουγγαρίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος. Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία, μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις το γυναικείο πόλο, έχει κατακτήσει συνολικά έξι μετάλλια στην συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ το 2017 πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Στο τρίτο παιχνίδι του απογευματινού προγράμματος της Τετάρτης η Γαλλία επικράτησε με 11-8 της Γερμανίας και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ιταλία.

Μετά τα αποτελέσματα της 4ης ημέρας των αγώνων, τα σημερινό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως κάτωθι:

09:30 Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ (9-12)
11:00 ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ (9-12)
12:30 ΓΑΛΛΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ (προημιτελικός)
17:00 ΣΕΡΒΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ (προημιτελικός)
18:30 ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ (προημιτελικός)
20:00 ΡΩΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (προημιτελικός)

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.