Με σοβαρότητα και με την μπάλα χαμηλά στη Νίκη Βόλου

Με αγωνία περιμένουν όλοι οι Νικιώτες τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 12ης Ιουνίου, στην οποία θέλουν να ακούσουν το πλάνο για την επόμενη μέρα της ομάδας. Η μοναδική πρόταση που υπάρχει είναι αυτή των ανθρώπων της Ερασιτεχνικής, που έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό, καθώς θέλουν να έχουν χαμηλά την μπάλα και να επιδεικνύουν σοβαρότητα σε κάθε τους βήμα, αφού σκοπός τους δεν είναι να δημιουργήσουν προσδοκίες, αντιθέτως να πείσουν τον κόσμο μέσα από τις πράξεις σιγά-σιγά κι όχι με λόγια, που θα φουσκώσουν τα μυαλά των κυανόλευκων οπαδών.

Είναι βέβαιο ότι δε θα βγει πότε από το στόμα κανενός εκ των διοικούντων, που θα “τρέξουν” το ποδοσφαιρικό τμήμα της επόμενης περιόδου, η λέξη “πρωτάθλημα”, επιθυμώντας οι οπαδοί να μην ενθουσιαστούν πρόωρα και να απογοητευτούν μετά. Βέβαια, αυτό που επίσης θα τονίσουν οι διοικούντες είναι ότι η Νίκη δε θα μετατραπεί επ’ ουδενί σε μία ομάδα ακαδημιών και παραγωγής παικτών, χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον για τη βιτρίνα της, που είναι η πρώτη ομάδα.

Όμως όποια διάκριση έρθει, θα έρθει χωρίς τυμπανοκρουσίες και με τη σκέψη ότι είναι καλύτερα να σε υπολογίζουν λιγότερο οι ανταγωνιστές σου. Με άλλα λόγια στη Νίκη θα αποτινάξουν από νωρίς τον τίτλο του ενός εκ των φαβορί.

Σκοπός πάνω απ’ όλα είναι να φανεί ότι υπάρχει υγεία κι ότι πνέει άλλος αέρας σε ό,τι αφορά την οργάνωση και τη σοβαρή δουλειά που γίνεται κι έτσι να προσελκυστούν κι άλλοι επιχειρηματίες αλλά και περισσότερος κόσμος να έρθει κοντά στην ομάδα. Το μοντέλο να προσεχθεί η βάση και η παραγωγική διαδικασία είναι μονόδρομος στη σημερινή Νίκη, αλλά αυτό δε θα σημάνει την παραίτηση από τη διεκδίκηση στόχων και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Σημαντικό είναι ό,τι ακουστεί στη γενική συνέλευση, το οποίο θα έχει σχέση με το χτίσιμο της ομάδας με υγιείς βάσεις από κάτω προς τα πάνω και με εγγυήσεις ότι ο σύλλογος θα μείνει μακριά από περίεργα … μονοπάτια (παράνομοι στοιχηματισμοί, ντόπινγκ κτλ), να κερδίσει την αποδοχή του κόσμου, ει δυνατόν την καθολική ή τη συντριπτική πλειοψηφία. Βέβαια, γι’ αυτό ευθύνη έχουν και όσοι παρουσιάσουν το πλάνο και οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, θα ήθελαν την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων μελών στη Γ.Σ. της Δευτέρας και την επίδειξη του μεγαλύτερου ενδιαφέροντος.

Σχετικά με το ρόστερ υπάρχει ένας σχεδιασμός, που λέει ότι θα κρατηθούν κάποιοι παίκτες (μονοψήφιος ο αριθμός τους) από την περσινή ομάδα και ότι ανάμεσα στις υπόλοιπες κινήσεις για τη συμπλήρωση του έμψυχου δυναμικού θα γίνουν και δύο τουλάχιστον ηχηρές μεταγραφές, που θα ζεστάνουν για τα καλά τον κόσμο. Θυμίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών ανήκουν στη Νίκη και κανείς παίκτης δεν μπορεί να φύγει.

Η φιλοσοφία του Ερασιτέχνη είναι να εξασφαλιστούν τα χρήματα του μπάτζετ πριν την έναρξη της νέας χρονιάς και να κατατεθούν σε έναν κοινό λογαριασμό, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος η ομάδα να μείνει από … ρευστό μεσούσης της χρονιάς.

Ασφαλώς, γι’ αυτό απαιτείται η δέσμευση όλων των ανθρώπων που θα βοηθήσουν οικονομικά ότι τα χρήματά τους είναι δεδομένα από το ξεκίνημα, αφού στην πορεία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να προκύψει, όπως διαφωνίες μεταξύ των χρηματοδοτών και αποχώρηση κάποιων εξ αυτών, καθώς υπάρχουν τα αντίστοιχα παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν. Απεναντίας, επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί η σιγουριά στους ποδοσφαιριστές ότι δε θα πρέπει να σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός από τη δουλειά τους, με όλα τα υπόλοιπα να είναι λυμένα.

Από κει και πέρα, το αν η ομάδα θα παίξει ή όχι στο Πανθεσσαλικό σημαίνει πολλά, αφού σε περίπτωση που αυτό γίνει η θα βελτιωθεί η καθημερινότητά της και θα υπάρχουν οι απαραίτητοι χώροι με τις ανάλογες βεβαίως εργασίες στο Π. Μαγουλάς για την ακαδημία. Μη λησμονούμε εξάλλου ότι η Νίκη τη χρονιά που τελείωσε δεν είχε ούτε ένα γήπεδο για τις υποδομές λόγω των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων Τζήμα και η ακαδημία της είχε γίνει … τσιγγάνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.