Με την οριστικοποίηση της κατηγορίας, θα ξεδιαλύνει η κατάσταση στα διοικητικά της Νίκης

Ενώ κυκλοφορούν φήμες για την κατάθεση και τρίτης πρότασης, που θα προέρχεται από τη Ρωσία (!), στη Νίκη υπάρχουν ήδη δύο δεδομένοι υποψήφιοι ν’ αναλάβουν την τύχη της ομάδας είτε παίξει στη Γ’ Εθνική είτε στη Football League, o Αλέξης Παπακωνσταντίνου (με τον Βασίλη Βενέτη) και ο ομογενής από την Αμερική Τζίμης Αντωνάκας (με τον Παύλο Αθανασιάδη).

Αυτοί θα προσπαθήσουν να πάρουν στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, όταν γίνει ΠΑΕ Νίκη, ή στην πολύ λιγότερο πιθανή περίπτωση που η ομάδα παίξει στη Γ’ Εθνική να πάρουν το χρίσμα από τα μέλη της Ερασιτεχνικής.

Και οι δυο πλευρές, εφόσον δεν έχει κανένα νόημα να γίνει μία Γ.Σ. πιο μπροστά, πρέπει να περιμένουν πρώτα την οριστικοποίηση της κατηγορίας και μετά θα ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει διοικητικά την ομάδα, κάτι που δυστυχώς στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, όπως υπολογίζεται, ενώ δεν αποκλείεται να τραβήξει και ακόμη περισσότερο.

Σίγουρα αναμένεται με ενδιαφέρον και η δημοσιοποίηση της προκήρυξης της Football League, που θα ορίζει μέχρι πότε θα μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα κι εκεί θα φανεί αν θα επιβεβαιωθεί πως ο Ηρακλής δε θα δηλώσει με το υπάρχον ΑΦΜ του, κάτι και οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς το έχουν προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να γίνει. Μέχρι στιγμής, η Νίκη είναι «όμηρος» της θεσσαλονικιώτικης ομάδας, που έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική μέχρι τις 5 Αυγούστου (αν το κάνει, αυτόματα η Νίκη ανεβαίνει κατηγορία), ενώ αν δε γίνει αυτό, θα πρέπει αναγκαστικά η Νίκη να περιμένει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στη Football League, την οποία περιμένουμε να μάθουμε και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι μετά απ’ αυτή της Γ’ Εθνικής.

Την περασμένη Παρασκευή να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου (φωτό) συναντήθηκε με τον Στέργιο Φάτση, πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, αλλά ήταν μία επικοινωνία περισσότερο τυπικού χαρακτήρα. Παράλληλα, η πλευρά του γιου του πρώην προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς στην περίπτωση που τελικά αυτή πάρει τα ηνία, ξέρει ότι δεν μπορεί να αρχίσει τον προγραμματισμό της τον Δεκαπενταύγουστο, που εκτιμάται ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο, όπως τονίσαμε.