Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η Εθνική Στίβου στο Μινσκ

Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Με παρέμβαση της Πολιτείας και εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επιλύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τη μετάβαση της Εθνικής ομάδας στίβου στο Μινσκ για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα, ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να διαθέσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου οι Έλληνες αθλητές/τριες και οι προπονητές τους να μεταβούν στη Λευκορωσία και να συμμετάσχουν κανονικά στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα (6/6), ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την απόσυρση της ελληνικής συμμετοχής από τα αγωνίσματα στίβου των Ευρωπαϊκών Αγώνων, λόγω αδυναμίας εξεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων για να ταξιδέψει η αποστολή στο Μινσκ.

Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη που έδωσαν άμεσα λύση στο θέμα, ενώ επικρίνει την ΕΟΕ που σε ανακοίνωσή της για τη μη μετάβαση της εθνικής ομάδας στίβου στο Μινσκ, έκανε λόγο για «απόφαση του ΣΕΓΑΣ» και της συστήνει να είναι στο μέλλον πιο προσεκτική στις ανακοινώσεις της.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αδυναμία εξεύρεσης του κατάλληλου αριθμού εισιτηρίων προκειμένου να μεταβεί η Εθνική Ομάδα στίβου στο Μινσκ, έδωσε εντολή για τη μετακίνηση της με τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

Εκφράζοντας και πάλι τις ευχαριστίες μας στον πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε για μία ακόμα φορά ότι:

– Υπεύθυνη για τη διοργάνωση είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όχι ο ΣΕΓΑΣ. Αυτή όφειλε να διευθετήσει εγκαίρως όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο αγώνα. πρωτίστως τα εισιτήρια και την αγωνιστική εμφάνιση των αθλητριών και αθλητών.

– Η ΕΟΕ ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ στις 18 Απριλίου (ενώ θα έπρεπε πολύ νωρίτερα) ότι θα έπρεπε κάθε ομοσπονδία χωριστά να προχωρήσει στην έκδοση των εισιτηρίων για το Μινσκ.

– Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε προχωρήσαμε στη διενέργεια του απαραίτητου διαγωνισμού (όπως προβλέπεται για δαπάνη μεγάλου ύψους). Δυστυχώς ο διαγωνισμός υπήρξε άγονος, λόγω του ότι κανένα πρακτορείο δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα εισιτήρια.

– Μετά το γεγονός αυτό προχωρήσαμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις με ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές εταιρείες αναζητώντας μεμονωμένα εισιτήρια και κλείνοντας όσες θέσεις βρήκαμε (ακόμα και με πτήσεις μέσω τρίτων χωρών και με πτήσεις που απαιτούσαν στη συνέχεια οδική μετακίνηση). Παρ’ όλα αυτά δεν καλύφθηκε πλήρως ο αριθμός των απαιτούμενων εισιτηρίων.

– Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η ανακοίνωση της ΕΟΕ που μιλούσε για “απόφαση του ΣΕΓΑΣ”. Το ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια είναι πραγματικό γεγονός. Τι απόφαση μπορούσε να πάρει η Ομοσπονδία; Να στείλει την ομάδα χωρίς εισιτήρια;

– Τέλος, επισημαίνουμε ότι μόλις χθες ενημερωθήκαμε από την ΕΟΕ ότι δεν μπορεί να προμηθεύσει αθλήτριες και αθλητές με αγωνιστική εμφάνιση, οπότε και για το θέμα αυτό πρέπει να φροντίσουν οι Ομοσπονδίες. Προφανώς θα δώσουμε λύση και στο θέμα αυτό, τονίζουμε όμως ότι (όπως θα έπρεπε να γνωρίζει η ΕΟΕ) κάθε οργανωμένη σωστά Ομοσπονδία παραγγέλνει το υλικό της κάθε αγωνιστικής περιόδου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν στην εταιρεία αθλητικών ειδών με την οποία συνεργάζεται.

Εκφράζουμε και πάλι την ικανοποίηση μας για την πρωθυπουργική παρέμβαση που έδωσε λύση στο πρόβλημα, συστήνουμε με απεριόριστα καλή διάθεση στην ΕΟΕ να είναι περισσότερο προσεκτική στις ανακοινώσεις της και ευχόμαστε στις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής μας Ομάδας καλή επιτυχία».

Η δήλωση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, που προηγήθηκε, για το θέμα:

«Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα την απόφαση του ΣΕΓΑΣ να μην υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στους αγώνες στίβου του Μινσκ, επειδή δεν βρέθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια. Από όλη αυτή την υπόθεση, οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που δεν θα βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σε μεγάλους αγώνες. Μάλιστα για ορισμένους που ενδεχομένως δεν θα καταφέρουν να πιάσουν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή θα ήταν η σπουδαία ευκαιρία να ζήσουν τον παλμό μίας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι κρίμα που αφαίρεσαν αυτή τη δυνατότητα από τους αθλητές του στίβου, ειδικά σε μία ιστορική στιγμή, καθώς θα μετείχαν για πρώτη φορά στην εφαρμογή της νέας μορφής των αγώνων του στίβου, του DNA, σε μεγάλους αγώνες. Σε αυτούς τους αγώνες που θα πάρουν μέρος 4000 αθλητές από τις 50 χώρες της Ευρώπης».

Πηγή: Documento

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.