Με τον 17χρονο Τσιανάκα βασικό την Κυριακή η Νίκη Βόλου

Το προανήγγειλε και το κάνει πράξη ο Στέφανος Ξηροφώτος. Ο προπονητής της Νίκης δήλωσε την Τρίτη πως από δω και στο εξής θα παίρνουν ευκαιρίες οι νεότεροι παίκτες της ομάδας και ετοιμάζεται να ρίξει στα βαθιά ως βασικό τον Αλέξανδρο Τσιανάκα στο παιχνίδι με τον Πιερικό την Κυριακή στο Π. Μαγουλάς. Η απόφαση είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ειλημμένη και ο νεαρός αμυντικός μέσος, που ακόμη δεν έχει συμπληρώσει τα 17 του, αφού είναι γεννημένος στις 27 Μαΐου του 2000, θα καταγράψει, όπως όλα δείχνουν τη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη φορά ξεκινώντας στο βασικό σχήμα. Η πρώτη ήταν στο ματς με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 90’ στη θέση του Φίλιππου Σκοπελίτη.

Αυτή είναι μία κίνηση που αναμένεται να κάνει … γκελ στον κόσμο της Νίκης, που απογοητευμένος από τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά και από τα πολλά προβλήματα που έχει η ομάδα εδώ και πολύ καιρό, μπορεί να βρει ένα σημαντικό κίνητρο να πάει την Κυριακή στο γήπεδο και να δει ένα νεαρό παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας να αγωνίζεται. Μάλιστα, εκτός του Τσιανάκα, στις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή και ο Ματθαίου, που την περασμένη Κυριακή είχε τα γενέθλιά του και έκλεισε τα 18. Από κει και πέρα κι άλλοι παίκτες, που είναι πιο μικροί σε ηλικία θα χτυπάνε σιγά-σιγά την πόρτα της ενδεκάδας, αλλά πάντα με τέτοιο τρόπο, ώστε η ομάδα να είναι αξιόμαχη και να μπορεί να διεκδικεί τη νίκη.

Ένας απ’ αυτούς και που είναι -ίσως δικαιολογημένα- αδικημένος φέτος, αφού βρήκε μπροστά του τον εξαιρετικό Νίκο Παπαδήμα, ενώ στην ίδια θέση μ’ αυτόν αγωνίζεται ο Παπαγεωργίου, είναι και ο Στέλιος Αλεξανδρής. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής αναμένεται να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής του μέχρι το τέλος. Έτσι κι αλλιώς έχει ήδη ξεπεράσει τις 12 συμμετοχές που κατέγραψε πέρσι και θα τελειώσει τη σεζόν, έχοντας ανεβάσει αρκετά τον αριθμό των εμφανίσεών του σε σχέση με την πρώτη του χρονιά σε εθνικές κατηγορίες.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Στέφανος Ξηροφώτος έδειξε ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει δίπλα στον Τσιανάκα στον κεντρικό άξονα δύο παίκτες με πολλές παραστάσεις, όπως είναι ο Πετράκος και ο Μέτσε, για να τον βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Παρασκευαΐδη (παρεμπιπτόντως ο έμπειρος αμυντικός αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού και δεν προπονήθηκε την Πέμπτη), θα μετατεθεί στο κέντρο της άμυνας ο Παπαδήμας και θα παίξει ως δεξί μπακ ο Παπαγεωργίου.

Διαιτητής της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Πιερικό ορίστηκε ο Καρδιτσιώτης Λάμπρος Μπεκιάρης, τον οποίον η Νίκη είχε συναντήσει στο νικηφόρο 2-1 φέτος κόντρα στον Εθνικό Φιλιππιάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.