Μεγάλες νίκες για Τσιτσιπά και Σάκαρη στο τουρνουά της Ρώμης

Θριάμβευσαν τα ελληνικά χρώματα στο τουρνουά Foro Italico της Ρώμης καθώς Τσιτσιπάς και Σάκαρη πέτυχαν σπουδαίες νίκες το βράδυ της Πέμπτης.

Ερχόμενος με κεκτημένη ταχύτητα από το Masters της Μαδρίτης, όπου κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης αποκλείοντας στους «4» τον Ράφα Ναδάλ στο… σπίτι του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επελαύνει και στο Όπεν της Ρώμης. Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε και δεύτερη νίκη σε μία ημέρα, αφού μετά την εύκολη επικράτηση επί του Γιαννίκ Σίνερ το μεσημέρι, κατέβαλε και την αντίσταση του Ιταλού Φάμπιο Φονίνι στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, στο απλό Ανδρών.

Ο 20χρονος τενίστας είχε θεωρητικά πιο δύσκολο έργο απέναντι στον έμπειρο αντίπαλό του, όμως η συμπαράσταση του κοινού προς τον συμπατριώτη του, στο Pietrangeli, δεν ήταν ικανή να σταματήσει τον Τσιτσιπά. Το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και το δεύτερο με 6-3 και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά, όπου αύριο το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τον «Βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ για μια θέση στην τετράδα.

Μεγάλο βράδυ και για Σάκαρη
Σε μια μεγάλη για την καριέρα της βραδιά, η 23χρονη πρωταθλήτρια απέκλεισε το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξη, Πέτρα Κβίτοβα και το μεσημέρι της Παρασκευής θα αντιμετωπίσει την Γαλλίδα Κριστίνα Μλαντένοβιτς, διεκδικώντας την είσοδό της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Σάκκαρη πήρε ρεβάνς από την Τσέχα για την ήττα στο Μαϊάμι πριν από μερικές εβδομάδες, ύστερα από απίθανο αγώνα που έληξε με την απόσυρση της Κβίτοβα (τραυματισμός στο αριστερό πόδι) στο τρίτο σετ, κι ενώ έχανε σε εκείνο το σημείο με 0-4.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.