Μεγάλη νίκη μέσα στο Κερατσίνι για τον Κένταυρο Αγριάς με 22-26

Μεγάλη νίκη σημείωσε με σκορ 22-26 η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς στο Κερατσίνι, απέναντι στον Ολυμπιακό Κερατσινίου, το Σάββατο το βράδυ, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη του Κενταύρου Αγριάς μέσα στο Κερατσίνι, στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα του Χάντμπολ.

Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγάλες διαστάσεις, αν αναλογισθεί κάποιος τις πολλές ελλείψεις, με τις οποίες ταξίδεψε η αποστολή της Μαγνησιώτικης ομάδας στην Αθήνα. Ακόμα και οι Κρατήρας και Χούστης που συμμετείχαν στην αποστολή, είχαν μόνο φυσική παρουσία,  καθώς είναι και οι δύο τραυματίες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των αθλητών του Κενταύρου που αγωνίσθηκαν στο Κερατσίνι ήταν τα 20,7 έτη!

Οι νεαροί αθλητές του Κενταύρου Αγριάς, μαζί με τον έμπειρο Νίκο Καποτά στη σύνθεσή τους, βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα, ψυχωμένοι όλοι τους από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο και με μια ανεπανάληπτη αγωνιστική ωριμότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, ακόμα και όταν η μπάλα “έκαιγε” στα τελευταία αγωνιώδη λεπτά του αγώνα, σημείωσαν μια μεγάλη επιτυχία.

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι από τα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, που ήταν αμφίρροπο σε όλο το πρώτο μέρος. Οι αθλητές του Κενταύρου με ψυχωμένη άμυνα και με αποτελεσματικότητα στην επίθεση έδειξαν από την αρχή πως παρά τις ελλείψεις θα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε έναν αέρα τριών τερμάτων στους γηπεδούχους, που πήραν προβάδισμα 15-12 στο 37ο λεπτό. Σε εκείνο όμως το χρονικό σημείο και παρόλο που ο Κένταυρος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, πέτυχε ένα ανεπανάληπτο 3-0 και την ισοφάριση του σκορ (15-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο του β’ ημιχρόνου η ομάδα της Αγριάς έδειξε μεγάλη αποτελεσματικότητα στην άμυνά της, με έναν εξαίρετο Γρηγόρη Γκαμώτσο να λέει όχι σε πολλά σουτ των αθλητών του Κερατσινίου. Έτσι στο 50ο λεπτό η μαγνησιώτικη ομάδα πήρε προβάδισμα 3 τερμάτων (17-20) βάζοντας …φωτιά στο παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Κερατσινίου προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι με πιεστική άμυνα (μαν-του-μαν) σε όλο το γήπεδο, όμως οι νεαροί αθλητές του Κενταύρου Αγριάς με φοβερή ωριμότητα στο παιχνίδι τους διεύρυναν κι άλλο το προβάδισμα (18-24) στο 57ο λεπτό, δίνοντας το έναυσμα για τη μεγάλη νίκη, που ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 22-26 για τον Κένταυρο Αγριάς.

Να σημειωθεί πως όλοι οι αθλητές του Κενταύρου Αγριάς που αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, βάζοντας ο καθένας τους το λιθαράκι γι’ αυτή τη μεγάλη νίκη. Μια νίκη, η τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, που βάζει την μαγνησιώτικη ομάδα στο κόλπο για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον όμιλο, κάτι που φάνταζε όνειρο μακρινό στην έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ δύο νέα παιδιά που έχουν την ευθύνη της τεχνικής καθοδήγησης της ομάδας, κερδίζουν το στοίχημα της ένταξης στην ομάδα νεαρών αθλητών, πολλοί από τους οποίους είχαν σταματήσει το άθλημα για διάφορους λόγους.

Τα πεντάλεπτα του αγώνα: 1-1, 2-3, 3-4, 6-7. 8-8, 10-10 (ημίχρονο), 13-12, 16-16, 17-18, 17-20, 18-22, 22-26
Δίλεπτες: 5-6,  Πέναλτι: 2/4-3/2
Ολυμπιακός Κερατσινίου (Δρέττας): Ανδριώτης, Κουκούλας (2), Βαζαίος, Κωστόπουλος, Οικονόμου (5), Λοπαρνάκης (3), Ζαφειράκης, Νάκος Α. (1), Νίνος, Τσακίρης, Ματθιάδης (8), Μπανιάς, Νάκος Γ., Κεμπισλόγλου, Μανωλίτσης (2), Ndreou (1).
Κένταυρος Αγριάς (Σκετόπουλος):  Κρατήρας, Μακρής (4), Καποτάς (5), Δρενοβιάδης (3), Κισκήρας, Αρβανιτίδης (6), Χιώτης (6), Μηλιόρδος Δ.,  Μηλιόρδος Αθ., Γκαμώτσος, Κρανιώτης (2), Χούστης, Σαμαράς.

Σε Αναπτυξιακό τουρνουά στη Λάρισα συμμετείχαν τα ηλικιακά τμήματα

Στο δεύτερο αναπτυξιακό τουρνουά της Κεντρικής Ελλάδας συμμετείχαν τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά, υπό την αιγίδα της επιτροπής Ανάπτυξης της Ο.Χ.Ε. και με διοργανωτή τον σύλλογο Λάρισα H.C. Συμμετείχαν δεκάδες παιδιά από τους συλλόγους: Λάρισα H.C., Αμφικτύονες Λαμίας, Κένταυρο Αγριάς, Ιωνικό Ν. Μαγνησίας Λαμίας.  Ο Κένταυρος Αγριάς συμμετείχε με δύο τμήματα (Παμπαίδες Α και Παμπαίδες Β), που με την τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Καλαποδά άφησαν άριστες εντυπώσεις και έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.