Μείωση της ποινής των -6 βαθμών για τις ΠΑΕ που δεν αδειοδοτούνται

Την προσεχή Πέμπτη, 9/4 θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν θέματα αδειοδότησης, ενώ θα επισημοποιηθεί και η αναβολή των επαναληπτικών ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, o διευθυντής αδειοδότησης Γ. Δημητρίου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γραμμένο με την οποία προτείνεται, εφόσον συμφωνήσει η UEFA, η απάλειψη της ποινής των μείον έξι βαθμών στις ομάδες της Super League 1, που δεν αδειοδοτηθούν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Επίσης προτείνεται και μια σειρά άλλων αλλαγών που αφορούν ποινές και αναστολή ισχύς άρθρων του κανονισμού αδειοδότησης.

Αναλυτικά όσα προτείνοvται στην επιστολή:

1) Την αναστολή εφαρμογής των άρθρων 47, 48, 51 και 52 του κανονισμού αδειοδότησης για την τρέχουσα εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Τα εν λόγω κριτήρια σχετίζονται με την αξιολόγηση της συνεχιζόμενης δραστηριότητας (βιωσιμότητας), τα οποία ανεστάλησαν ήδη από την UEFA για τη λήψη άδειας συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2) Την αναστολή εκτέλεσης όλων των πειθαρχικών κυρώσεων (αφαίρεση βαθμών) από αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ αναφορικά με οικονομικές αξιώσεις εργαζομένων (προσφυγές) έως τις 30/6/20.

3) Σε συνεννόηση με τον ΠΣΑΠ, την αναστολή για την άδεια Superleague 2 του Άρθρου 45, δηλαδή της τακτοποίησης οφειλών προς εργαζομένους της προηγούμενης ΠΑΕ. Προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν μιλάμε για απαλλαγή από την υποχρέωση πληρωμής των πιστωτών της προηγούμενης εταιρείας, αλλά για αναστολή του κριτηρίου μόνο για την τρέχουσα διαδικασία αδειοδότησης.

4) Την πραγματοποίηση των εκδικάσεων για τη χορήγηση των αδειών μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με την παρουσία των εμπλεκομένων (διάδικοι, μέλη επιτροπών κλπ) στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

5) Την εξουσιοδότηση του Διευθυντή Αδειοδότησης για αλληλογραφία με την UEFA αναφορικά με την αλλαγή της ισχύουσας ποινής για την άδεια Super League 1. Η Διεύθυνση Αδειοδότησης θεωρεί αδιανόητη την αφαίρεση 6 βαθμών σε περίπτωση μη λήψης της άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες.

Sdna.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.