Μαινόμενος ο Σαββίδης για διαιτησία και αθηναϊκό «μέτωπο»

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό και κατ΄ επέκταση η αποτυχία εξόδου στο Champions League επηρέασαν συναισθηματικά τον Ιβάν Σαββίδη, που μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός επιτέθηκε κατά πάντων.
Κατά τον ομογενή επιχειρηματία για την ήττα της ομάδας του υπεύθυνος ήταν ο διαιτητής Καλογερόπουλος, τον οποίο απείλησε (!) λέγοντας ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει την καριέρα του, ενώ «είδε» μέτωπο Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΣΕΚ εναντίον της ομάδας του, μιλώντας για άλλη μια φορά διχαστικά.
«Κάποια πράγματα δεν τα κάναμε καλά. Κατά πάσα πιθανότητα οι ποδοσφαιριστές είχαν μπει σε μια φάση συναισθηματικής κενότητας μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σταλούν και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μετά από τον τελικό του Κυπέλλου ουσιαστικά όλοι βρισκόταν στην κατάσταση απειλών σωματικής βίας», ισχυρίστηκε.
«Μάλιστα, είχαν περάσει σκέψεις να βγάλω την ομάδα από τα πλέι οφ. Το μόνο που χαίρομαι είναι ότι όλη η Ελλάδα πείστηκε ότι δεν είμαστε εμείς χαλίφηδες. Πιστεύω ότι ο κ. Καλογερόπουλος πρέπει να ολοκληρώσει την διαιτητική του καριέρα και θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί όποια διεθνή προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν μετά από εντολές», δήλωσε.
Και συνέχισε κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για πολιτικά παιχνίδια: «Προφανώς το πολιτικό σύστημα κάτι φοβήθηκε και νομίζουν ότι με τέτοιες πράξεις θα μπορέσουν να καταφέρουν να σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω μπροστά. Εκτιμώ ότι ο Παναθηναϊκός είχε προετοιμαστεί καλύτερα, επειδή ήρθαν εδώ πληγωμένοι, αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πληγώθηκαν από εμάς».
Εν συνεχεία εκτίμησε πως «όλες οι ομάδες της Αθήνας ενώθηκαν εναντίον μας. Μου αρέσει η μάχη, αλλά ούτε κόκκινοι, ούτε κίτρινοι, ούτε πράσινοι θα καταφέρουν να κάνουν κάτι εναντίον μας», ενώ απείλησε και πάλι λέγοντας ότι «εγώ θα προστατεύσω τους δικούς μου ανθρώπους, αν δεν μπορεί να το κάνει η Πολιτεία».
Και πρόσθεσε καταγγέλλοντας αόριστα απειλές εναντίον μελών του ΠΑΟΚ: «Πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε τηλέφωνο τους ανθρώπους μου. Μου λένε οι υπάλληλοί μου έχουμε οικογένειες και παιδιά. Προχτές έκανα το ΔΣ και πρότεινα σε όσους φοβούνται να αποχωρήσουν, για να καταλάβετε κάτω από ποια ψυχολογία βρισκόταν ο ΠΑΟΚ. Δε δικαιολογώ κανέναν όταν το γήπεδο δε συμπεριφέρεται σωστά, αλλά τους ανθρώπους δε μπορείς να τους ξεγελάσεις».
Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση για τον αγώνα Ολυμπιακός – Πλατανιάς: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να πέσει κατηγορία. Όσον αφορά το ματς στο Βόλο και τη βία θέλω να βάλω μια τελεία. Τη στιγμή που βγήκα από το γήπεδο δε γνώριζα ότι πριν έρθω στο γήπεδο υπήρχαν μαχαιριές και για αυτό το λόγο εξέφρασα τις ευχαριστίες σε όσους διοργάνωσαν τον αγώνα».
«Οι φίλαθλοί μας πρέπει να καταλάβουν ότι όταν κάνουν τέτοιες ενέργειες τις κάνουν εις βάρος της ομάδας. Έχω εντυπωσιαστεί, όταν λένε ότι ήταν άδειο το κουτάκι της μπύρας, ότι ο προπονητής το έκανε επίτηδες. Δεν ήμουν εκεί, αλλά ποια σημασία έχει αν ήταν άδειο ή γεμάτο το κουτάκι; Είναι στοιχείο της βίας και ακριβώς με αυτό τον τρόπο πρέπει να χαρακτηριστεί», συνέχισε.
Ερωτηθείς από ποιους προέρχονται οι απειλές, απάντησε: «Τα όργανα που ασχολούνται με αυτά τα θέματα γνωρίζουν τα ονόματα. Δε θέλω να εκλαμβάνεται ως φόβος, ότι φοβάμαι κάτι. Όταν σε παίρνουν τηλέφωνο και σε απειλούν είσαι κάτω από ψυχολογική βία. Γι΄ αυτό υπάρχουν επίσημα όργανα που πρέπει να ερευνήσουν για το αν είναι πραγματικές απειλές».
Εν συνεχεία, διευκρίνισε πως «κάποιοι νομίζουν ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Αλλά ακόμη κι αν είχα. Είμαι Έλληνας πολίτης με περιορισμένα δικαιώματα; Τι ανοησίες είναι αυτές; Ταυτόχρονα λέω, ειλικρινέστατα, εγώ δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, παθιάζομαι με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του ποντιακού Ελληνισμού. Θα κάνω τα πάντα για να ανεβάσω ψηλότερα τον ΠΑΟΚ και τον ποντιακό Ελληνισμό».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «ο Ίβιτς ήταν πρώτος που από την αρχή των πλέι οφ ζήτησε να φύγει. Ήταν ο πρώτος που ανέβηκε σε μένα και είπε “ο αδελφός μου έχει παιδιά κι εγώ φοβάμαι γι΄ αυτούς”».
Ολοκληρώνοντας, προανήγγειλε μεταγραφές και απείλησε εκ νέου τον διαιτητή Καλογερόπουλο: «Δεν έχω άλλη επιλογή, εκτός από το ανεβάσω το επίπεδο της ομάδας. Και σήμερα όταν πήγα στα αποδυτήρια είπα σε μερικούς ποδοσφαιριστές “σήμερα θα παίζετε εναντίον του Παναθηναϊκού και της διαιτησίας”. Ήρθαν με ξεκάθαρο στόχο. Είναι ρεζίλι για την ελληνική διαιτησία. Ντροπή. Θα τα καταφέρω. Πιστέψτε με. Τέτοιοι διαιτητές δε θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα».
Από την άλλη όμως, δικαιολόγησε τον Κύζα που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον Παναθηναϊκό με τη διαιτησία του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Σκαρφίστηκαν ανοησίες με τον Κύζα και ξενοδοχεία φίλων μου. Αν ήμουν στη θέση του Κύζα θα έκανα το ίδιο πράγμα. Μαθαίνω μια μέρα πριν το παιχνίδι ότι ο Κύζας είναι απαράδεκτος και δέχεται υπηρεσίες γυναικών με συμμετοχή του ΠΑΟΚ. Πώς θα αντιδράσει ένας άνθρωπος σε αυτά τα πράγματα;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.