«Χρυσή» και στην Ταραγόνα η Κορακάκη

Στους Μεσογειακούς αγώνες

Η Άννα Κορακάκη κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι στους Μεσογειακούς αγώνες της Ταραγόνα, κάνοντας ταυτόχρονα δύο ρεκόρ αγώνων, προκριματικού και τελικού.

Η εμπειρία στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στην τελική κατάταξη, αφού οι μόνιμες παρουσίες σε τελικούς της Άννας Κορακάκη και της Σέρβας Ζοράνα Αρούνοβιτς τις έφεραν, αντίστοιχα, στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου.

Στον προκριματικό η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ήταν απλά ασυναγώνιστη. Με σκορ 97, 96, 95, 93, 99, 95, στις έξι επί μέρους σειρές βολών συγκέντρωσε 575/600, κατακυρώνοντας έτσι το πρώτο ρεκόρ αγώνων με τους νέους κανονισμούς. Με την κορυφαία αυτή επίδοση η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε πρώτη στον τελικό ως συνήθως.

Η Κορακάκη κατάφερε να παραμένει στον αγώνα μετά από κάθε σειρά, όπου η αθλήτρια με τη χειρότερη επίδοση αποχωρεί, δείχνοντας μεγάλο ψυχικό σθένος.

Η έμπειρη Αρούνοβιτς, έχοντας το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στον τελικό, έκανε την επίθεσή της, ισοφάρισε την Κορακάκη στην πέμπτη σειρά βολών και την πέρασε στην έκτη.

Η Ελληνίδα ξαναμπήκε μπροστά στην έβδομη σειρά και διατηρώντας μια ελάχιστη διαφορά (μικρότερη του βαθμού) κατάφερε να τερματίσει πρώτη, καθώς το χρυσό με το ασημένιο μετάλλιο κρίθηκαν στα τρία δέκατα (3/10) του βαθμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.