Μετά από εννιά χρόνια στην Α1 σκέφτονται το τοπικό πρωτάθλημα στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο Cretan Kings ετοιμάζεται να μπει σε μία νέα εποχή μετά την απόφαση του Κωστή Ζομπανάκη να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ομάδα.  Αυτή η νέα εποχή μάλιστα ενδεχομένως να τη βρει στο τοπικό πρωτάθλημα μετά από εννιά συνεχόμενα χρόνια στην Α1 μπάσκετ ανδρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σάιτ «goodnet.gr» συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή (5/6) περίπου 150 Ρεθυμνιώτες στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», για να συζητήσουν το μέλλον της ομάδας. Στη συνέλευση αναλύθηκαν οι τρεις επιλογές που υπάρχουν με όλες πλέον να είναι ανοιχτές:

  1. Παραμονή στην Basket League
  2. Υποβιβασμός στη Β’ Εθνική, αφού η ΕΟΚ έχει ανακοινώσει ότι όποια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στην Basket League πέφτει αυτόματα στην Β’ Εθνική
  3. Επιστροφή στο τοπικό πρωτάθλημα (ΕΚΑΣΚ) και ολική επανεκκίνηση.

Τη δεδομένη στιγμή όλα είναι ανοιχτά για το Ρέθυμνο, ωστόσο χωρίς την ασφάλεια που έδινε ο Κωστής Ζομπανάκης θεωρείται δύσκολο να μαζευτεί το ποσό των 200.000 ευρώ που έχει οριστεί ως εγγυητική στην Basket League, για να εξασφαλιστεί η άδεια, πόσο μάλλον το ποσό των 800.000 ευρώ που ορίστηκε ως ελάχιστο μπάτζετ. Όπως και να έχει, ο χρόνος πλέον πιέζει, αφού σε περίπου δύο εβδομάδες λήγει η προθεσμία που έχουν οι ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα.

πηγή: sport24.gr