Μία «ανάσα» από την παραμονή ο Ρήγας, 1-0 τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα

Ο Ρήγας Φεραίος πέτυχε την έκτη του νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες, κόντρα στον Αχιλλέα Φαρσάλων, εκτός έδρας, με 0-1, κάμπτοντας την αντίστασή του στο δεύτερο ημίχρονο, με “δράστη” τον Τζοβάρα στο 62′. Ακόμα πιο κοντά στην παραμονή τους οι Βελεστινιώτες που με νίκη τους κόντρα στη Θήβα, στο Βελεστίνο, την τελευταία αγωνιστική, θα αγωνίζονται και του χρόνου στη Γ’ Εθνική.

Η διάταξη του Ρήγα
Ο Ρήγας παρατάχθηκε με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Χατζηαθανασίου, αριστερά τον Σπαθή και στα σέντερ μπακ τους Γκάγκα και Καρλιάμπα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Χατζησταμάτης, Αλεξίου και Νασιακόπουλος με τον Τζοβάρα να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, ανάμεσα στους Τσιώλη (δεξιά) και Τσελεπή (αριστερά) που κινούνταν στις πτέρυγες.
Όμορφο ματς στο πρώτο ημίχρονο, πιο επικίνδυνος ο Ρήγας
Το παιχνίδι εξ αρχής είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν τις πρώτες τους τελικές προσπάθειες, πριν την συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών. Στο 3′, από πλευράς Ρήγα, το σουτ του Τζοβάρα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χάμου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ύστερα από όμορφη ατομική ενέργεια και σέντρα του Αραπίτσα, ο Καραγκούνης, στο δεύτερο δοκάρι, πλάσαρε λίγο άουτ.
Στο 12′, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ, με τον Χατζησταμάτη να αδυνατεί να τις αξιοποιήσει. Συγκεκριμένα, ο Τσιώλης κινήθηκε όμορφα προς τη μεγάλη περιοχή του Αχιλλέα, “έσπασε” την μπάλα, αριστερά του, στο νεαρό μέσο του Ρήγα, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Χάμο, με το κοντρόλ του, όμως, να μην είναι το καλύτερο, δίνοντας τη δυνατότητα στον πορτιέρε των γηπεδούχων να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Ρήγας επέμενε και απείλησε εκ νέου, με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών, με τον Τζοβάρα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αχιλλέα και να επιχειρεί το δυνατό σουτ, με τον Χάμο να απομακρύνει δύσκολα. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Ο Βούλγαρης “έσκαψε” πανέμορφα για τον Καραγκούνη, στην “πλάτη” της άμυνας του Ρήγα, με τον δεύτερο να “τσιμπά” την μπάλα, πριν παρέμβει ο Παπαγιάννης, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
Ο γρήγορος ρυθμός της αναμέτρησης που έφερνε αρκετές εκατέρωθεν ευκαιρίες συνεχίστηκε, με τον Ρήγα να απειλεί ξανά στο 28′. Ο Νασιακόπουλος από τα αριστερά, επιχείρησε τη σέντρα, με τον Οικονόμου, στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, να στέλνει την μπάλα προς τη δική του εστία, όμως ο Χάμος ήταν ξανά σε ετοιμότητα απομακρύνοντας δύσκολα. Ο Ρήγας ενέτεινε την πίεσή του στα καρέ του Αχιλλέα κι έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του για γκολ στο 33′. Ο Τσιώλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τλούπα στον άξονα, έβγαλε κάθετα για τον Τζοβάρα, με τον επιθετικό του Ρήγα να μην μπορεί να πλασάρει σωστά τον Χάμο, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε ξανά στην ομάδα του Βελεστίνου. Ήταν, συγκεκριμένα, το 43ο λεπτό, όταν Τσιώλης, Αλεξίου και Τζοβάρας άλλαξαν όμορφα την μπάλα από τα δεξιά, με τον τρίτο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, και να πλασάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χάμου.
Ο κ. Μέγας έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το 0-0 να αδικεί, βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, τον Ρήγα, ο οποίος έχασε τις περισσότερες και τις σπουδαιότερες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, δίχως να τα καταφέρει.

Καλύτερος ο Ρήγας και στην επανάληψη, «σωτήρας» ο Τζοβάρας
Με μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία για τον Ρήγα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στα Φάρσαλα. Συγκεκριμένα στο 47′, ο Σπαθής εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Καρλιάμπα να παίρνει την κεφαλιά και τους αμυντικούς του Αχιλλέα να διώχνουν επί της γραμμής της εστίας. Το “ριμπάουντ” πήρε ο Αλεξίου, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χάμου. Ο Ρήγας ήταν μόνιμα απειλητικός και στο 50′ έφτασε ξανά μία “ανάσα” από το γκολ. Ο Οικονόμου γύρισε παρακινδυνευμένα την μπάλα στον Χάμο, κυνήγησε τη φάση ο Τσιώλης, με τον τερματοφύλακα του Αχιλλέα να στέλνει την μπάλα, στην προσπάθειά του να διώξει, στο σώμα του μεσοεπιθετικού του Ρήγα, με την μπάλα να φεύγει άουτ, πριν εκείνος την προλάβει, προκειμένου να τη στείλει στην κενή εστία των γηπεδούχων.

Τα λεπτά περνούσαν, με την μπάλα να είναι μόνιμα κοντά στα καρέ του Χάμου, με το γκολ του Ρήγα να μοιάζει θέμα χρόνου. Στο 60′ ο Τσελεπής βρέθηκε αμαρκάριστος στην “καρδιά” της περιοχής, με το πλασέ του, όμως, να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αχιλλέα. Τελικά, το πολυπόθητο τέρμα για τους Βελεστινιώτες ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με όμορφο αριστερό πλασέ του Τζοβάρα, από πλεονεκτική θέση μέσα δεξιά της περιοχής, το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, αυτήν τη φορά, Χάμου, για το 0-1.
Ακόμα και μετά το γκολ, ο Ρήγας δε χαλάρωσε κι έψαξε άμεσα και το δεύτερο γκολ. Στο 66′, ο Νασιακόπουλος, σε κατάσταση αντεπίθεσης, “άνοιξε” αριστερά του στον Τσελεπή, ο οποίος έφυγε κατά μέτωπο προς την αντίπαλη περιοχή, έφτασε απέναντι από τον Χάμο, με το πλασέ του, όμως, να είναι αδύναμο και να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αχιλλέα.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ρήγα να πραγματοποιεί μία σωστή διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος, δίχως να απειλείται. Στο 82′ ήρθε η πρώτη και τελευταία τελική προσπάθεια για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο, με την όμορφη ατομική προσπάθεια και το σουτ του Βούλγαρη, το οποίο μπλόκαρε άνετα ο Παπαγιάννης.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με τον Ρήγα να παίρνει μία υπερπολύτιμη νίκη που σημαίνει “μισή” σωτηρία για τους Βελεστινιώτες, με την προϋπόθεση ότι θα νικήσει τη Θήβα στο φινάλε.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Παραφέστας): Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου (68′ Αναγνώστης), Νεμπεγλέρας, Κατσανάκης, Τλούπας, Αραπίτσας (54′ Κομισόπουλος), Καραγκούνης (61′ Δρόσος), Βούλγαρης
Ρήγας Φεραίος (Αλεξίου-Σπαθής): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος (71′ Παπακώστας), Χατζησταμάτης, Τζοβάρας (84′ Παπαγεωργίου), Τσιώλης (90′ Σούγκαρης), Τσελεπής (90+3′ Ράπτης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.