Μικρή οικονομική ενίσχυση της ΕΟΠ σε Ενώσεις και Σωματεία

Η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώνεται για την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, με τον απολογισμό όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι να γίνεται σιγά σιγά, ενώ προχωρά και ο προγραμματισμός. Παράλληλα η ΕΟΠ ανακοίνωσε τα ποσά που θα δοθούν σε Ενώσεις και σωματεία-μέλη, με το ύψος τους σίγουρα να είναι εντυπωσιακά… μικρό!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΠ, η αγωνιστική χρονιά εκτιμάται ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αρχαιρεσιών, οικονομικής στενότητας κ.ά. Από εκεί και πέρα αποφάσισε για το 2022 να ενισχύσει οικονομικά:

α) με 18 χιλιάδες ευρώ συνολικά, τις τοπικές επιτροπές και ενώσεις, (ισόποσα από 3.000) ως βοήθημα στις διοργανώσεις των Τοπικών Πρωταθλημάτων.

β) με 15 χιλιάδες ευρώ συνολικά, τα σωματεία–μέλη, για την συμμετοχή τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα και λοιπούς αγώνες, σύμφωνα με την τελική σωματειακή κατάταξη της Ε.Ο.Π για το 2021, ως ακολούθως:

Θέση 1–5: 1100 ευρώ

Θέση 6–10: 800 ευρώ

Θέση 11–15: 500 ευρώ

Θέση 16–30: 200 ευρώ

Να σημειωθεί ότι δικαιούχες θα είναι μόνον οι ομάδες, που είναι ενταγμένες στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

Τα ποσά όχι μόνο δεν εντυπωσιάζουν, αλλά σίγουρα δεν φαίνεται να καλύπτουν βασικές ανάγκες σωματείων και Ενώσεων, κάτι που παραδέχεται και η ΕΟΠ. «Γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω ποσά δεν ανταποκρίνονται στις συνολικές ανάγκες των σωματείων και των Ενώσεων-Επιτροπών. Παρόλα αυτά, τούτη η μικρή οικονομική συνεισφορά στα σωματεία, αποτελεί μία αναγνώριση για την προσφορά τους στο άθλημα μας, στους ιδιαίτερα χαλεπούς καιρούς που διανύουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.