Μειώθηκαν οι ελπίδες ακόμη και για την 5η θέση για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

“Στέρεψαν” οι ελπίδες του Ολυμπιακού για τη διεκδίκηση της 4ης θέσης στην Ευρωλίγκα, καθώς οι ερυθρόλευκοι υπέστησαν την τέταρτη σερί ήττα τους, αυτή τη φορά από την Ανατολού Εφές. Ταυτόχρονα μετά την ήττα με 75-65 μειώθηκαν κατά πολύ ακόμα και οι ελπίδες για την πέμπτη θέση, καθώς μαζί με το ματς έχασαν  και τη διαφορά με την οποία είχαν κερδίσει τους Τούρκους στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου (88-81) και στα επόμενα παιχνίδια θα μετατοπίσει την προσοχή του στη διασφάλιση της πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι, που αγωνίσθηκαν χωρίς τον ηγέτη τους, Βασίλη Σπανούλη (έμεινε στην Αθήνα εξαιτίας ενοχλήσεων), διεύρυναν το αρνητικό τους σερί, καθώς προέρχονταν από συνεχόμενες ήττες κόντρα σε Φενερμπαχτσέ,Μπαρτσελόνα και Μακάμπι. Η ήττα από την Εφές(με 75-65) σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα πολλά λάθη της ομάδας του Ντέιβιντ Μπλατ(συνολικά 15).

Η εικόνα του Ολυμπιακού είχε πολλές αυξομειώσεις στο πρώτο ημίχρονο με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια μεταξύ των δυο ομάδων. Μετά από ένα κακό πρώτο 6άλεπτο(18-9) με μπροστάρη τον υπερδραστήριο Γουέμπερ και τον αποτελεσματικό σε άμυνα και επίθεση Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επί μέρους 17-0 με το οποίο προηγήθηκε με 18-26  στο 12΄.

Το… σκωτσέζικο ντουζ (κρύο- ζέστη και τούμπαλιν) είχε συνέχεια σε ότι αφορά την εικόνα της ομάδας του Μπλατ καθώς αμυντικά η προσπάθεια δεν είχε συνέχεια και η Εφές, παρότι  «αιμορραγούσε» εξαιτίας χαμένων ριμπάουντ, ισορρόπησε και πάλι καταφέρνοντας να φύγει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με 36-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος χάρις τον Γιάνις Στρέλνικς. Ο Λετονός γκάρντ (που χθες ξεπέρασε τους 1.000 πόντους στην καριέρα του στην Ευρώπη) πέτυχε 11, εκ των οποίων οι 8 ήταν συνεχόμενοι, κουβαλώντας επιθετικά την ομάδα του. Ο Πρίντεζης πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο παιχνίδι δυο λεπτά μετά την έναρξη της 4ης περιόδου, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 62-57, ακολούθησε όμως ένα σερί χαμένων τρίποντων (0/5) , η Εφές εκμεταλλεύθηκε την αστοχία του αντιπάλου της, ο Ντάντσον κυριάρχησε κοντά στο καλάθι και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων.

ΕΦΕΣ: Λάρκιν 11, Μπομπουά ,  Μπαλμπάι, Μότουμ 5 (1) , Μοερμάν 12 (2),Πλάις 8, Μίτσιτς 10, Άντερσον 5 (1), Ντάνστον 11, Σιμόν 13 (2).

Ολυμπιακός: Γουέμπερ 8(1), Γουϊλιαμ Γκος 7, Τουπάν 2, Τίμα, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 14 (3) , Βεζένκοφ 4 , Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, ΛεΝτέι 4.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.