Μοιράστηκαν τους βαθμούς ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Photo Intime

Το γκολ του Αντρέ Σιμόες στο 80ο λεπτό, ήταν η απάντηση του 0-1 του Ολυμπιακού στο 55’ με τον Βρουσάι, και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, στο (εξ αναβολής) ντέρμπι του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 18’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ, αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό και είχε ποδοσφαιρικές συγκινήσεις, αφού οι δύο ομάδες σκόραραν. Το 0-1 για τον Ολυμπιακό έγινε στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, καθώς ο Φορτούνης πήρε την μπάλα από τον Τσιγκρίνσκι, αυτός πέρασε στον Μπουχλάκη και τελικός αποδέκτης ήταν ο Βρουσάι, που βρήκε χώρο για να σουτάρει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.  Πάντως η φάση εξετάστηκε στο VAR καθώς αρχικά ο σκόρερ του Ολυμπιακού είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, χωρίς ωστόσο να φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ αντέδρασε, πίεσε πιο ψηλά και αυτή η πίεση έδωσε καρπούς στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης. Ήταν τότε που ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε με αριστοτεχνικό τρόπο το κόρνερ, ο Σιμόες νίκησε στον αέρα τον Εμβιλά και με καρφωτή κεφαλιά σκόραρε ουσιαστικά σε κενή εστία, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 89΄ο Ολυμπιακός σκόραρε, ωστόσο το γκολ του Ελ Αραμπί δεν μέτρησε, καθώς στη φάση καταγράφηκε παράβαση οφσάιντ. Στο 90’ η μπάλα αναπήδησε μετά το γύρισμα του Λιβάι Γκαρσία προς τον Τόνκοβιτς, με τον παίκτη της ΑΕΚ να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ο Εμβιλά έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώτας κατάφερε να βγάλει τη φάση.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (71’ Μότα), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86’ Ινσούα), Κρίστισιτς (70’ Σάκοφ), Σιμόες, Γκαρσία, Μάνταλος, Λιβάγια (70’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (46’ Φορτούνης), Τιάγκο Σίλβα (46’ Καμαρά), Βρουσάι (82’ Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.