Μόνο «αδιάφορη» δεν είναι η Εθνική με τη Γεωργία

ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / EUROKINISSI)

Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, ενόψει του αποψινού αγώνα με την Γεωργία (21/02, 20:30), στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, για την προτελευταία αγωνιστική των «παραθύρων» της FIBA.

Αποκλειστικός στόχος της «γαλανόλευκης» είναι η 10η νίκη, η οποία με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων θα την φέρει πιο κοντά στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρόκειται για το τελευταίο εντός έδρας ματς που θα δώσει η Εθνική στο πλαίσιο των προκριματικών (η «αυλαία» θα πέσει επί γερμανικού εδάφους την Κυριακή 24/02) κι αυτός είναι ένας επιπλεόν λόγος που οι διεθνείς τα δώσουν όλα για τη νίκη, προκειμένου να ικανοποιήσουν τους Έλληνες φιλάθλους που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό της κρητικής πρωτεύουσας.

Ο στόχος της πρόκρισης έχει επιτευχθεί, ωστόσο, η ελληνική ομάδα θέλει μόνο το θετικό αποτέλεσμα κι αν μπορέσει με μεγάλη διαφορά, για να αυξήσει τις πιθανότητές της να βρεθεί στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου στην κινεζική πόλη Σεντζέν.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ειδικά μετά και την ενσωμάτωση του Μπουρούση στην αποστολή. Ο Λαρεντζάκης λόγω και της μεγάλης καταπόνησής του από τη συμμετοχή του στο Διηπειρωτικό στο Ρίο, με την ΑΕΚ, έμεινε εκτός δωδεκάδας, όπως επίσης και ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Άρα η ελληνική δωδεκάδα θα αποτελείται από τους εξής παίκτες: Γιάννης Αθηναίου (Προβάνς), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας), Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας Πάτρας), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός Ρόδου), Γιάννης Μπουρούσης (Ζετζιάνγκ Γκουάνγκσα), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Πάτρας), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ).

O Ρουμάνος Μάριους Τσιούλιν, ο Λευκορώσος Αντρέι Σαράπα και ο Ισπανός Λουίς Μιγκέλ Καστίγιο Λαρόκα θα είναι οι διαιτητές του αγώνα.

Το σημερινό πρόγραμμα:
19:00 Εσθονία-Σερβία
19:30 Ισραήλ-Γερμανία
20:30 Ελλάδα-Γεωργία

Βαθμολογία: Ελλάδα 9-1 (έχει προκριθεί) Γερμανία 9-1 (έχει προκριθεί), Σερβία 6-4, Γεωργία 5-5, Ισραήλ 4-6, Εσθονία 2-8.

Η τελευταία αγωνιστική (24/2)
17:00 Σερβία-Ισραήλ
17:00 Γεωργία-Εσθονία
19:00 Γερμανία-Ελλάδα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.