Μόνο κούραση, αλλά όχι τραυματισμοί στον Ολυμπιακό Βόλου

Κουρασμένοι αισθάνονται σίγουρα πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου από την προετοιμασία, κάτι που αντιλαμβάνονται ο προπονητής κ. Ζιώγας και ο άμεσος συνεργάτης του κ. Μπράτσος, ωστόσο αυτό είναι και το νόημα της δουλειάς που γίνεται εδώ και 11 μέρες στη Σαμαρίνα των Γρεβενών, αφού τώρα πρέπει να μπουν οι βάσεις για όλη τη χρονιά.

Εξάλλου, δε θα είχε καμία σημασία αυτήν την περίοδο να αισθάνονται φρέσκοι οι παίκτες και το γεγονός ότι τα πόδια και το κορμί είναι βαριά είναι φυσιολογικό επακόλουθο λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης στους ποδοσφαιριστές από τις διπλές προπονήσεις. Αυτό που μετρά όμως, είναι ότι ανταποκρίνονται όλοι και δεν υπάρχουν τραυματισμοί με εξαίρεση τον Σκανδάλη, που κατέβηκε στον Βόλο από την πρώτη βδομάδα, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα στους προσαγωγούς-κοιλιακούς. Τουλάχιστον έχει γλιτώσει κάποια μεγάλη ζημιά και υποβάλλεται μόνο σε θεραπεία.

Το γεγονός πάντως ότι το σύνολο του ρόστερ αντέχει παρά την καταπόνηση τη σκληρή δουλειά, κάτι που είχε διαφανεί από τα εργομετρικά, πριν φύγει η ομάδα για τη Σαμαρίνα, επιτρέπει στο τεχνικό τιμ να δουλεύει, βάζοντας συνεχώς νέα στοιχεία στην προπόνηση και να γίνεται συνεχώς ένα βήμα προς τα μπρος.

Κατά τα άλλα ο Σέττος συμμετέχει με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην τακτική κανονικά, ενώ για τη φυσική κατάσταση ακολουθεί δικό του πρόγραμμα, επιθυμώντας να καλύψει το χαμένο έδαφος, που ήταν αποτέλεσμα μίας μυκητίασης στο πέλμα του ποδιού.

Οι ερυθρόλευκοι τελειώνουν το βασικό στάδιο την Παρασκευή και επιστρέφουν στον Βόλο, όπου τους περιμένει το Σάββατο το πρώτο τεστ, όχι πάντως μεγάλων απαιτήσεων, με τον Παγασητικό. Η σύμβαση με το Πανθεσσαλικό υπογράφηκε, αλλά εργασίες που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού γηπέδου επιβάλλουν να γίνει αλλού η πρώτη φιλική αναμέτρηση, με το ΕΑΚ του Βόλου να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Έτσι, έστω και από … σπόντα οι ερυθρόλευκοι οπαδοί θα βρεθούν στο πραγματικό τους σπίτι τους για ένα παιχνίδι προπονητικού περισσότερο χαρακτήρα.

Κατά τα λοιπά, ο Ολυμπιακός Βόλου λειτουργεί ως οικογένεια εντός και εκτός γηπέδου κι αυτό είναι κάτι που επιτεύχθηκε γρήγορα παρά το γεγονός ότι έμειναν λίγοι παίκτες από την περσινή σεζόν. Ο Μιχάλης Ζιώγας εμφανίζεται ικανοποιημένος από το ότι, όπως δήλωσε στο Magnesiasports, ο Ολυμπιακός Βόλου γίνεται γρήγορα ομάδα σε όλα τα επίπεδα και αυτό μετρά πολύ όχι μόνο στην εμπέδωση των καλών σχέσεων στ’ αποδυτήρια μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά και στην απόκτηση γρήγορα της απαιτούμενης χημείας μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, εκεί όπου άπαντες γνωρίζουν ότι οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες.

Πάντως, το άριστο κλίμα ήρθε να σκιάσει μία ατυχία του εκ των φροντιστών της ομάδας, Κώστα Κρίκη, που γύρισε στον Βόλο, καθώς η μητέρα του αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αφού έσπασε το πόδι της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.