Μόνο Super League 1, Basket league και ευρωπαϊκά ματς με τα νέα μέτρα

Κανονικά Super League, Basket league και ευρωπαϊκά ματς με τα νέα μέτρα.

Λίγες ώρες μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό δια στόματος του πρωθυπουργού, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλυσε τον νέο υγειονομικό χάρτη στη μέτρα, αναφέροντας όλα τα δεδομένα.

Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε και στον τομέα του αθλητισμού. Στις περιοχές αυξημένου κινδύνου αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα. Εκτός από Super League 1, Basket League και τα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων.

«Δεν μπορούμε να μένουμε στατικοί, πρέπει να δράσουμε σήμερα, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας για τη νέα επίθεση του ιού», επεσήμανε ο υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε: «ώστε να έχουμε ομαλότερη ζωή τον Δεκέμβριο».

Πάντως, δεν αποκλείεται να προστεθεί στα παραπάνω πρωταθλήματα και η Volleyleague, η οποία, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε υποχρεωτικά τα τεστ των αθλητών, ετοιμάζεται να τροποποιήσει το πρωτόκολλο της και να θεσπίσει την υποχρέωση του τεστ 48 ώρες πριν από κάθε παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα για τον αθλητισμό, για τις περιοχές που είναι στο Α επίπεδο επιτήρησης: «Επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες».

Όσον αφορά στις περιοχές που βρίσκονται στο Β (κόκκινο) επίπεδο: «Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Επιτρέπεται ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και άσκηση σε συγκεκριμένα αθλήματα σε εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπεται η διεξαγωγή μόνο του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super League, πρωταθλήματος μπάσκετ Basket League, και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων Europa League, Champions League».

Για τα γυμναστήρια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές επιπέδου Α «ισχύει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους αναμονής και τους κοινόχρηστους χώρους, όπως και στην ατομική άσκηση. Ενώ, ισχύει και ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα». Στα περιοχές επιπέδου Β «αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων».

πηγή: sport-fm, protothema

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.