Μονομαχία Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο CAS

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έστρεψε σήμερα την προσοχή του στο… ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ στο CAS, εκεί όπου το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο θα κρίνει οριστικά την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Η υπόθεση που ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες με φόντο την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, κορυφώνεται καθώς το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, το περίφημο CAS, εκδικάζει τις προσφυγές που κατέθεσαν οι δύο ΠΑΕ και αναμένεται να βάλει τέλος στο σίριαλ μηνών που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ο Ολυμπιακός επιδιώκει τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ για τη συνιδιοκτησία με την Ξάνθη, για την οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση επτά βαθμών, μετά την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης. Ο «Δικέφαλος» από την πλευρά του ζητά να του επιστραφούν οι 7 βαθμοί που του αφαιρέθηκαν…

Από την πλευρά του, το CAS ενημέρωσε ήδη με επίσημο έγγραφό του Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που αποτελεί αντίδικο στις προσφυγές τόσο του «Δικεφάλου του Βορρά» όσο και των «ερυθρολεύκων», αποδέχθηκε χωρίς καμία αντίρρηση τους διαιτητές-δικαστές που επέλεξαν οι δύο σύλλογοι (ο ΠΑΟΚ έναν Γερμανό και ο Ολυμπιακός έναν Ιταλό δικηγόρο). Παράλληλα, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο προχώρησε στην επιλογή του διαιτητή (Ολλανδός) που θα αποτελέσει και πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής η οποία θα εκδικάσει την υπόθεση.

Η ακρόαση όλων των εμπλεκομένων γίνεται σήμερα και τα πάντα θα τελειώσουν αυθημερόν, κάνοντας μόνο δύο διαλείμματα για φαγητό. Έχουν ήδη ενημερωθεί άπαντες από τι ώρα μέχρι τι ώρα θα μιλήσει ο καθένας.

Η απόφαση του CAS αναμένεται να εκδοθεί λίγο πριν από το τέλος του μήνα, ώστε να έχει κριθεί το θέμα της αφαίρεσης (ή μη) βαθμών πριν από την επικύρωση της βαθμολογίας.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.