Μόνος δεύτερος στο τέλος του πρώτου γύρου ο Θησέας, 1-2 τον Οικονόμο

Με ένα σημαντικό διπλό ολοκλήρωσε τον εξαιρετικό του πρώτο γύρο ο Θησέας, που επικράτησε με 1-2  του Οικονόμου στην Τσαριτσάνη και είναι μόνος δεύτερος στα μισά του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη βρήκε το γρήγορο γκολ στο 13’ με τον Οικονόμου, έκανε το 0-2 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, μπορούσε να φτάσει και στο 0-3, που δεν έγινε, και στο τέλος αγχώθηκε με τη μείωση σε 1-2 από τους γηπεδούχους, αλλά κράτησε το δεύτερο εκτός έδρας τρίποντο.

Ο Ντάριο Βαν Ντε Γουΐχε ήταν στο τέρμα, τους τρεις στόπερ αποτέλεσαν οι Μπόρας, Διαμαντόπουλος, Ιακωβίδης, Ιωαννίδης και Νιαώτης ήταν οι δύο πλάγιοι μπακ, Κοτζαθανάσης, Χατζησταμάτης, στην ίδια ευθεία μ’ αυτούς οι αμυντικοί μέσοι, ενώ ρόλο επιθετικού εσωτερικού χαφ είχαν πίσω από τον φορ Βλάχο ο Οικονόμου και ο Πέτσης (σύστημα 3-4-2-1).

Στο 7′ σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, με την κεφαλιά του Μουλτσιά να φεύγει άουτ κοντά από το δεξί δοκάρι της εστίας του Θησέα, ο οποίος στο 13’ άνοιξε το σκορ. Ο Κοτζαθανάσης εκτέλεσε κόρνερ και ο Οικονόμου με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νούσια, γράφοντας το 0-1.

Η οποιαδήποτε πίεση του Οικονόμου στη συνέχεια σταματούσε στα όρια της περιοχής του Θησέα, που είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δεν απειλούνταν, ενώ στο 43′ σε σέντρα του Διαμαντόπουλου ο Οικονόμου λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ και για δεύτερη φορά με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά ο Νούσιας γλίτωσε τον Οικονόμο από το 0-2.

Ο Θησέας πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 16ο δευτερόλεπτο του δεύτερου μέρους μ’ ένα εκπληκτικό γκολ του Ιωαννίδη, ο οποίος ευρισκόμενος επί της πλαγίας γραμμής και σε απόσταση 35 περίπου μέτρων από την εστία επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να θέλει περισσότερο να βρει συμπαίκτη του. Όμως, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Νούσια (0-2). Στο 59′ ο Πέτσης είχε ένα αξιόλογο σουτ, που έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ ούτε στο 77′ ήρθε το 0-3 για τον Θησέα. Ο Οικονόμου έδωσε στον Σιώμο κι αυτός έβγαλε τετ-α-τετ τον Ιωαννίδη, τον οποίον νίκησε ο Νούσιας.

Στο 85′ ο Θησέας αγχώθηκε, αφού ο Οικονόμος μείωσε σε 1-2 με πανέμορφο πλασέ του Μπαλογιάννη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 91’ το σουτ του Μουλτσιά έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, που ήταν αδικαιολόγητα πολλές, αφού κράτησαν δέκα περίπου λεπτά, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μπαλογιάννης (στο 95′). Τελικά, μετά το τελευταίο σφύριγμα, αρχικά ο Ιωαννίδης του Θησέα και στη συνέχεια ο Φλώρος αντίκρισαν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που επεδίωξαν. Ο παίκτης του Θησέα είχε ήδη συμπληρώσει τέσσερις και δε θα έπαιζε στο ματς με τον Πιερικό στην Κατερίνη για το πρωτάθλημα. Έτσι, τώρα με την κόκκινη, θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ με τον Αλμυρό εκτός έδρας την Κυριακή 22/12, ενώ οι τρεις κίτρινες παραμένουν.
Από τον Θησέα κίτρινη πήραν επίσης ο Χατζησταμάτης, που αγωνίστηκε στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι με την ομάδα, και ο Κοτζαθανάσης αδικαιολόγητα, καθώς σε φάση που  αντίπαλός του δέχθηκε κίτρινη κάρτα και ο κανονισμός ορίζει  ότι μετά τις πρώτες βοήθειες πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται, ο διαιτητής βλέποντάς τον να το κάνει χωρίς την άδειά του, του έβγαλε την κάρτα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Νούσιας, Δραγατσίκης (74’
Δραχαλίβας), Γαλάνης, Καρλιάμπας, Φλώρος, Μπάμης, Γκαμπέτας, Καραλούλης
(63′ Αργύρης), Μουλτσιάς, Μπαλογιάννης, Τόλιος (79′ Μάρκο)
ΘΗΣΕΑΣ: Ντάριο Βαν Ντε Γουΐχε, Μπόρας, Διαμαντόπουλος (82′  Ερρίκος Βαν Ντε Γουΐχε), Ιακωβίδης, Νιαώτης, Κοτζαθανάσης, Πέτσης (90’+2′ Λίτσος), Χατζησταμάτης, Βλάχος (63′
Σιώμος), Οικονόμου (87′ Γαλανόπουλος), Ιωαννίδης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.