Μόνος πρώτος ο Αιολικός, έσπασε το αήττητο της Ανόρθωσης η Αγριά

Πανηγυρικό στιγμιότυπο για τον Αιολικό μετά τη λήξη του ματς με τον Γ.Σ. Βόλου

Ο Αιολικός κέρδισε τον Γ.Σ. Βόλου (3-2) με 60-51, έκανε το 5Χ5 στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Tο σημερινό παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, με τους νικητές να είναι  μπροστά στο ημίχρονο μ έξι, αλλά τα τρίτο δεκάλεπτο τους βρληκε προηγούμενους με έναν, αφού ο Γ.Σ. Βόλου ανέβασε την απόδοσή του και πέρασε μπροστά με έναν πόντο. Στο καθοριστικό όμως τέταρτο δεκάλεπτο ο Αιολικός ήταν καλύτερος και κάνοντας επιμέρους σκορ αυτό το διάστημα 21-12 πήρε το πέμπτο συνεχόμενο ροζ φύλλο από την αρχή του πρωταθλήματος. Ο Σαμαράς έβαλε 20 πόντους με τρία τρίποντα από τους γηπεδούχους, ενώ ο Τσίρος από τους φιλοξενούμενους είχε 15.

Η Ανόρθωση στο πέμπτο της παιχνίδι στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ γνώρισε την πρώτη της ήττα από την Αγριά του Γιάννη Στεργιόπουλου, ο οποίος παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένος, έχοντας αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη ομάδα στο Κύπελλο και καθοδήγησε σωστά τους παίκτες του, πανηγυρίζοντας στο τέλος όλοι μαζί τη νίκη με 69-77. Οι φιλοξενούμενοι, παρόλο που ο Μπόγδανος έβαλε 21 πόντους και ο Καραγεώργος 13 τους περιόρισαν, ενώ άλλους 18 για τους ηττημένους πρόσθεσε ο Ντίκας. Από τους νικητές, που είχαν επιθετικό πλουραλισμό και σωστό πλάνο και στην επίθεση, πρώτος σκόρερ ήταν ο Καλογερόπουλος με 16 με τρία τρίποντα, 15 είχε όλους με τρίποντα ο Μητρουλάς και οι Καραμανλής, Σταυροθόδωρος από 14. Η Αγριά ήταν συνέχεια μπροστά, προηγούμενη μ 17-29 στο πρώτο δεκάλεπτο και 39-46, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο που η Ανόρθωση μείωσε ως και τους δύο, έληξε με 55-60. Στην 4η περίοδο η Αγριά ξαναπήρε τα πάνω της, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και κέρδισε με οκτώ (69-77), κατακτώντας το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα.

Πανηγυρισμοί από τους παίκτες της Αγριάς στ’ αποδυτήρια του ΕΑΚ

O Ίωνας κατέβαλε την αντίσταση της ΑΕΒΔ με 62-51 και έκανε to 4X4. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και με καλή πίεση στην μπάλα κατάφεραν να προηγηθούν με 16-10 στο πρώτο δεκάλεπτο. Μέχρι και τα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα είχε καταφέρει να πάρει διψήφια διαφορά (25-15), όμως η ΑΕΒΔ με αντεπίθεση διάρκειας και ένα τρίποντο στη λήξη του πρώτου μέρους από τον Γ. Νικολή μείωσε στο 31-29. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ίωνας με όπλο του την άμυνα κατάφερε να προηγηθεί με 50-40 και στο τέταρτο δεκάλεπτο απλώς διατήρησε την διαφορά στα ίδια επίπεδα.  Να σημειωθεί ότι και ο Μπεκρής και ο Λωρίτης, παρότι αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, έσφιξαν τα δόντια και πρόσφεραν σημαντική βοήθεια. Ο Μαντζουράνης έβαλε 22 πόντους για λογιαριασμό του Ίωνα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Αιολικός-Γ.Σ. Βόλου 60-51

Ανόρθωση-Γ.Σ. Αγριάς 69-77

Ιωνας-ΑΕΒ Διμηνίου 62-51

Νίκαια 2012-Ελευθεριακός αναβολή

Κεραυνός Λ.-Γ.Σ. Νίκαιας αναβολή

Ρεπό: Ανάληψη

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.