Μουρτζίνος: Οι κινήσεις μας δημιουργούν μία νέα ελπίδα στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οργανώνεται πολύ νωρίς για την επόμενη περίοδο, επισήμανε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Ένα 102.5 και τον Γιώργο Καρεκλίδη, κ. Δημήτρης Μουρτζίνος.

Ο γενικός γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα στηρίζεται σε Βολιώτες, ενώ πρόσθεσε ότι οι κινήσεις που έχουν ήδη γίνει έχουν δημιουργήσει μία νέα ελπίδα στον κόσμο, γι’ αυτό και πιστεύει ότι ο χώρος που κλείστηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο για τη Γ.Σ. της 6ης Ιουνίου πιθανόν να αποδειχθεί μικρός.

Έκανε ακόμη λόγο για τον ερχομό παικτών που θα κάνουν τη διαφορά, δε θέλησε να σχολιάσει τις φήμες περί επιστροφής Φλίγκου, ενώ σχετικά με την έδρα του Ολυμπιακού Β. τόνισε ότι, αν δεν παραχωρηθεί το ΕΑΚ, που είναι ο πρώτος στόχος, η ομάδα δεν είναι ξεκρέμαστη, αφού έχει και το Πανθεσσαλικό. Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί και η Νεάπολη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Μουρτζίνος:

Για τη νέα χρονιά και τον σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει:

«Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά από πολλά χρόνια, και παρόλο που η διοίκησή του ασκείται από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, έχει κάνει βήματα οργάνωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο από πολύ νωρίς. Έχουμε κλείσει προπονητή, έχουμε ανανεώσει τη συνεργασία μας με παίκτες από τον περσινό βασικό κορμό της ομάδας, έχουμε κλείσει προπονητικό κέντρο να πάμε στο Ελατοχώρι τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, για να γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, έχουμε παραγγείλει αθλητικό υλικό και το τεχνικό τιμ της ομάδας, ο τεχνικός διευθυντής μας, κ. Μακρής, μαζί με τον κ. Αμανατίδη έχουν αναλάβει τη συζήτηση με παίκτες που θα στελεχώσουν και θα επανδρώσουν την ομάδα μας».

Για το αν υπάρχουν οικονομικοί αρωγοί εντός της πόλης:

«Είναι λογικό. Για να γίνουν αυτές οι κινήσεις, ήδη υπάρχει βοήθεια από κάποιους ανθρώπους. Αναφέρω και τον κ. Τσιμπανάκο, ο οποίος ήδη έχει βγει μπροστά και φαίνεται και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ ως Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου. Κι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι, χορηγοί, οι οποίοι μας βοηθούν στο νέο μας ξεκίνημα. Είναι όλοι Βολιώτες κι Ολυμπιακοί, παρόλο που κάποια δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιο θέμα στην ομάδα μας ότι έρχονται εμβάσματα και καταθέσεις από άλλες πόλεις. Αυτά τα διαψεύδουμε κατηγορηματικώς, έχουμε βγάλει κι ανακοίνωση, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η συνεργασία που υπάρχει, είναι καθαρά σε επίπεδο τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης. Ουσιαστικά, εμείς παίρνουμε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο Ολυμπιακός Βόλου στηρίζεται σε ανθρώπους δικούς του και σε φίλους της ομάδας, σε κανέναν άλλον».

Για τη Γενική Συνέλευση που έρχεται:

«Η Γενική Συνέλευση της 6ης Ιουνίου είναι το χρονικό σημείο, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προσπάθειας για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η αίθουσα δεν επιλέχθηκε τυχαία, είναι ένας αρκετά μεγάλος χώρος. Ήδη χθες βγάλαμε την ανακοίνωση για τη σύγκλησή της. Θα είναι ανοικτή και για τους φίλους, βέβαια αν τεθεί θέμα προς ψηφοφορία θα ψηφίσουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, όπως προβλέπει το καταστατικό. Αλλά επειδή προβλέπουμε πολύ μεγάλη παρουσία, βλέπουμε στον κόσμο μία “ζέστη”, μία ανταπόκριση, μία καινούρια ελπίδα που έχουν δημιουργηθεί από τις κινήσεις της ομάδας και πιστεύουμε πως ο χώρος αυτός ίσως φανεί και μικρός».

Για τη στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού κι αν η απογοήτευσή του από τα προηγούμενα χρόνια έφερε τον ΝΠΣ στον Βόλο:

«Μία ομάδα χωρίς τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία ομάδα ριζωμένη στη συνείδηση του βολιώτικου λαού, είναι εδώ από το 1937, έχει τον κόσμο της κι αυτός θα τον βοηθήσει να πάει εκεί που πρέπει να είναι.

Γενικώς οι ομάδες της πόλης, αλλά εγώ θα αναφερθώ στον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια είχαν κάποια ατυχή συμβάντα. Ειδικά ο Ολυμπιακός Βόλου είχε ενάμιση χρόνο που δεν έπαιξε μπάλα, συν κάποιες χρονιές που έκανε μεγάλη προσπάθεια, για να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ και δεν τα κατάφερε.

Όλα αυτά δημιούργησαν μία απογοήτευση στον κόσμο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κενά, τα οποία οδήγησαν να μπουν και κάποιοι άλλοι στο παιχνίδι. Με το νέο ξεκίνημα που κάνουμε, μαζί και με τη συμπαράσταση του κόσμου που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή κι εκδηλώνεται με κάθε τρόπο, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Μετά τον Δεκέμβριο, όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου η διοίκηση του Ερασιτέχνη του, χωρίς επαγγελματίες παράγοντες, η συμπαράσταση του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Και χωρίς τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του κόσμου του Ολυμπιακού, δε θα πετυχαίναμε αυτό το αποτέλεσμα».

Για το αν είναι αναγκαίο ένα πρόσωπο να βγει μπροστά στο διοικητικό σχήμα του Ολυμπιακού:

«Εμείς, ως διοίκηση του Ερασιτέχνη, πάντα μιλάμε με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ίσως η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν το έχει επιτρέψει ακόμα να υπάρξει ο ένας, ο οποίος θα βγει μπροστά. Αλλά να σας πω, επειδή έτσι είναι τα πράγματα τώρα γενικώς στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας, είναι πολύ καλύτερο, οποιοδήποτε εγχείρημα να στηρίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Οπότε, αν κάποια στιγμή, έχεις μία απώλεια ενός χορηγού, να έχουν τη δυνατότητα οι άλλοι με τις αντίστοιχες αναπροσαρμογές στον προϋπολογισμό, να καλύψουν το οικονομικό βάρος της ομάδας».

Για τη μεταγραφική πολιτική:

«Να είστε σίγουροι πως οι συζητήσεις που κάνει το τεχνικό επιτελείο της ομάδας έχει αυτόν τον στόχο. Να φέρει παίκτες οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη, ανανέωσαν τη συνεργασία τους μαζί μας, γιατί έκαναν τη διαφορά και στον δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός έκανε αυτήν την πορεία πρωταθλητισμού, μπορώ να πω. Οι συζητήσεις γίνονται, αλλά υπάρχει κι ένα τεχνικό πρόβλημα. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, της ανώτερης κατηγορίας, δεν είχε τελειώσει, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ολοκληρώσεις συνομιλίες και να ανακοινώσεις ονόματα παικτών, τη στιγμή που έχουν δελτία σε κάποιες άλλες ομάδες. Τελειώνει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και σιγά-σιγά θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις αυτών των παικτών που θα κάνουν τη διαφορά και θα οδηγήσουν τον Ολυμπιακό, αν όλα πάνε καλά, εκεί που είναι ο στόχος μας».

Για τις ανανεώσεις των αδερφών Κόκα και του Χρήστου:

«Οι συζητήσεις γίνονται. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει κάνει τις προτάσεις του και περιμένει και τις απαντήσεις των παικτών. Για να προχωρήσει μία συνεργασία, πρέπει να θέλουν και τα δύο μέρη. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει προτάσεις, όπως είπα, αλλά δεν παρακαλάει και κανέναν. Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να έρθουν στον Ολυμπιακό».

Για τις φήμες περί επιστροφής του Φλίγκου στην ομάδα:

«Δε θα μπορέσω να σχολιάσω, γιατί αυτά ανακοινώνονται, αφού κλείνουν οι συμφωνίες με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, μετά αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου κι έρχονται οι ανακοινώσεις. Ο κ. Αμανατίδης τον ξέρει, αλλά εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο».

Για το γηπεδικό:

«Βασική επιδίωξη του Ολυμπιακού Βόλου είναι πάντα να παίζει στο ΕΑΚ. Για λόγους τακτικής διοικούντων τα προηγούμενα χρόνια, επιλέχθηκε και το Πανθεσσαλικό. Η προσπάθεια της διοίκησης είναι να επανέλθουμε στο ΕΑΚ. Κάναμε έγγραφο στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ζητώντας το ΕΑΚ για παραχώρηση, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για κύρια έδρα μας, αλλά η απάντηση ήταν πως έπρεπε να επανέλθουμε μετά τις 30 Ιουνίου, γιατί θα πραγματοποιηθούν έργα. Είμαστε σε αναμονή.

Οι κινήσεις μας θα είναι παράλληλες προς πολλές κατευθύνσεις. Ήδη ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το Πανθεσσαλικό. Απλά, αν πάρουμε το ΕΑΚ, θα κάνουμε αλλαγή της κύριας με τη δευτερεύουσα έδρα. Δεν είμαστε “ξεκρέμαστοι”. Βέβαια, δεν ξέρουμε τι κλίμακας θα είναι οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο ΕΑΚ. Αν είναι μεγάλης κλίμακας, με αποτέλεσμα να κλείσει το στάδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, πρέπει να δηλώσουμε και μία δεύτερη έδρα. Εκεί πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε, θα πάρει απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο. Εμείς έχουμε ως στόχο το ΕΑΚ, το λέω για να το διευκρινίσω αυτό κι είμαι κατηγορηματικός, αλλά από ‘κει και πέρα, πολύ πιθανό είναι να δηλώσουμε και μία δεύτερη έδρα. Θα δούμε ποια έδρα θα διαλέξουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός σκέφτεται να δηλώσει ως έδρα το γήπεδο της Νεάπολης:

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα της πόλης κι όλες οι ομάδες της πόλης πρέπει να εξυπηρετούνται από τα δημοτικά γήπεδα. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.