ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022: Ισπανία-Γερμανία: «Αντίο» ή… δεύτερη ευκαιρία;

Ισπανία και Γερμανία κοντράρονται για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην… ντερμπάρα της σημερινής ημέρας (21:00). Δύο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οι οποίες ξεκίνησαν με τελείως διαφορετικά αποτελέσματα και συναισθήματα στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

Η Ισπανία προέρχεται από το εμφατικό 7-0 κόντρα στην Κόστα Ρίκα, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχουμε δει από ομάδα ως τώρα στο τουρνουά. Με μεγάλη ένταση, τους «μικρούς» Πέδρι-Γκάβι να κάνουν απίθανο ματς και να κυριαρχούν στο χώρο του άξονα, αλλά και επιθετικό πλουραλισμό. Ψάχνουν σήμερα τη νίκη για να αγκαλιάσουν την πρόκριση, η οποία μπορεί να έρθει εφόσον στο Ιαπωνία-Κόστα Ρίκα δεν νικήσουν οι Κοσταρικανοί. Έδειξε εξ αρχής πως έχει τα φόντα να φτάσει ψηλά, παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου και έχει τρομερό βάθος στον πάγκο.

Από την άλλη μεριά, η Γερμανία γνώρισε ήττα-σοκ στην πρεμιέρα της από την Ιαπωνία (1-2) και μάλιστα με ανατροπή. Δεν έκανε κακή εμφάνιση, αλλά σπατάλησε τις πολλές ευκαιρίες που έφτιαξε και πλήρωσε τις αμυντικές της αδυναμίες για να γνωρίσει την ήττα. Πλέον, χρειάζεται το 2/2 για να προκριθεί, ενώ σε περίπτωση ήττας και νίκης της Ιαπωνίας, μένει εκτός συνέχειας μόλις από τη δεύτερη αγωνιστική. Πληρώνει το γεγονός πως δεν έχει καθαρόαιμο φορ και έναν κλασικό γκολτζή, όπως φάνηκε και στο πρώτο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δύσκολα θα αγωνιστεί ο ανέτοιμος Σανέ.

H παράδοση

Απολύτως ισορροπημένη η παράδοση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί 25 φορές, με την Ισπανία να έχει 8 νίκες και η Γερμανία 9, ενώ άλλα 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου το ρεκόρ είναι 1-1-2 υπέρ των «πάντσερ».

Πιθανές ενδεκάδες:

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε / 4-3-3): Σιμόν – Καρβαχάλ, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα – Πέδρι, Μπουσκέτς, Γκάβι – Τόρες, Ασένσιο, Όλμο.

Γερμανία (Χάνζι Φλικ / 4-2-3-1): Νόιερ – Κερέρ, Ζίλε, Σλότερμπεκ, Ράουμ – Κίμιχ, Γκιντογκάν – Χόφμαν, Μίλερ, Μουσιάλα – Χάφερτς.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Γήπεδο: «Al Bayt Stadium» (68.895)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.