Μουντιάλ Γυναικών- Η αρχηγός της Γαλλίας Ρενάρ δεν θα παίξει για να διαφυλάξει την «ψυχική της υγεία»

Η αρχηγός της εθνικής Γαλλίας Γουεντί Ρενάρ δήλωσε  ότι δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών για να διατηρήσει την ψυχική της υγεία, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει το τρέχον σύστημα».

Η Ρενάρ, η οποία θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες αμυντικούς στο γυναικείο ποδόσφαιρο, έπαιξε για τη Γαλλία εναντίον της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ουρουγουάης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η 32χρονη έχει 142 συμμετοχές με τη Γαλλία και αγωνίζεται στη Λιόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού πολυμέσου RMC Sport, η Ρενάρ δεν θα παίξει ξανά στην εθνική ομάδα όσο είναι προπονήτρια η Κορίν Ντιακρέ.

«Αγαπώ τη Γαλλία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δεν αισθάνομαι τέλεια μακριά από αυτήν, αλλά δεν μπορώ πλέον να υποστηρίξω το τρέχον σύστημα, το οποίο απέχει πολύ από τις απαιτήσεις του υψηλότερου επιπέδου», έγραψε η Ρενάρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι μια θλιβερή μέρα αλλά απαραίτητη για να διατηρήσω την ψυχική μου υγεία. Με βαριά καρδιά έρχομαι να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την εθνική Γαλλίας. Δυστυχώς, δεν θα παίξω σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο υπό τέτοιες συνθήκες. Το πρόσωπό μου μπορεί να κρύβει τον πόνο, αλλά η καρδιά μου υποφέρει και δεν θέλω να υποφέρω άλλο».

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, που διοργανώνεται από κοινού από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, θα διεξαχθεί από τις 20 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου.

Η Γαλλία έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο μαζί με Τζαμάικα, Βραζιλία και Παναμά. Ξεκινά τη διαδρομή της στους ομίλους στις 23 Ιουλίου εναντίον της Τζαμάικα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.