Μπαίνει στη μάχη του ATP Finals ο Τσιτσιπάς

Στην 02 Arena του Λονδίνου, εκεί όπου πριν από ένα χρόνο κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, επιστρέφει από σήμερα (15/11) ο Στέφανος Τσιτσιπάς με στόχο να υπερασπιστεί το «στέμμα» του!

Στις 16:00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρώτο ματς του επετειακού (50 χρόνια συμπληρώνονται από την έναρξή του) ATP Finals, με τον 23χρονο Έλληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίζει τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, τον οποίο είχε νικήσει πέρυσι στον τελικό του τουρνουά!

Σαφώς και οι συνθήκες που θα διεξαχθεί το τελευταίο σπουδαίο event του τένις μέσα στο 2020 είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες των προηγούμενων ετών, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, ο Τσιτσιπάς, όπως και οι υπόλοιποι μεγάλοι αθλητές θα μπουν στην 02 Arena με ένα και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση του τροπαίου.

Μπορεί πέρυσι να ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα απέναντι σε αθλητές του βεληνεκούς τους Ρότζερ Φέντερερ, του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και του Ντόμινικ Τιμ, παρ΄ όλα αυτά τους διέψευσε κι όχι μόνο έφτασε στην πηγή, αλλά ήπιε και όλο το νερό.

Το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από το masters της Ρώμης και ιδιαίτερα στο Roland Garros φαίνεται πως έχει υποχωρήσει σημαντικά, τουλάχιστον, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε με χθεσινές του δηλώσεις. Στο Παρίσι, παρά την κατάσταση της υγείας του έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς και λίγο έλλειψε να κάνει την ανατροπή του αιώνα απέναντι στον Τζόκοβιτς. Το σώμα του τον… πρόδωσε στο πέμπτο σετ και δεν τα κατάφερε…

Το έργο του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών στην χώρα απέναντι στους Τιμ, Ναδάλ και Ρούμπλεφ (συγκροτούν τον όμιλο του Λονδίνου) θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το σημερινό πρώτο τεστ απέναντι στον Αυστριακό Τιμ θα δείξει σε μεγάλο βαθμό μέχρι που μπορεί να φτάσει εφέτος…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.