Μπέος: Εδώ στο βουνό δε μας πιάνει ο κορωνοϊός, κάντε με σύμβουλο να φτιάξω το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με όλους και για όλα τα έβαλε για ακόμη μια φορά ο …γνωστός στο πανελλήνιο «φίλαθλος» του ΝΠΣ Βόλος Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μιλώντας από το Πήλιο όπου ζει σε κοινόβιο με τα παιδιά και τα εγγόνια του, ζητά από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο να τον πάρει για σύμβουλο, σημειώνοντας μάλιστα ότι… δε θα του χρεώσει πολλά (!), κατηγορώντας τον ότι είναι τόσο ανενεργός ως πρόεδρος που θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί από μια «κούκλα». Παράλληλα ο κ. Μπέος, θέτει τον εαυτό στη διάθεση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού, για να τον αξιοποιήσουν προς όφελος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό FOCUS 103,6 FM της Θεσσαλονίκης ο Αχιλλέας Μπέος, επιτέθηκε κατά των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου που δε μιμούνται πρωτοβουλίες όπως αυτή των τεσσάρων πρώτων της Bundensliga, που δίνουν 20εκ. ευρώ στους υπόλοιπους συλλόγους.  Ο Αχιλλέας Μπέος δε «μάσησε» τα λόγια του ούτε για τη λειτουργία της Super League, την οποία χαρακτήρισε ότι «είναι «γέλια» και ότι ο πρόεδρός της κ. Λυσσάνδρου «είναι να τρελαίνεσαι»! Πέρα από το ποδόσφαιρο όμως, η συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου είχε και αποκαλύψει, όπως ότι έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη, καθώς επίσης και ότι δεν σκοπεύει να γράψει αυτοβιογραφικό βιβλίο γιατί «δεν υπάρχει αγορά στην Ελλάδα», προς απογοήτευση των χιλιάδων οπαδών του.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

«Είδατε τι γίνεται στη Γερμανία; Λέει ο ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ότι είναι μεγάλες ομάδες. Στα λόγια;  Εδώ τσακώνονται ποιος  θα πάρει τις  Ενώσεις, για να βγάλουν τον επόμενο Γραμμένο. Με τον Γραμμένο, αν έβαζες μία κούκλα με το ομοίωμα του ή τον ίδιο, δε θα καταλάβαινε κανείς τίποτα. “Καιγόταν” το ποδόσφαιρο της Ελλάδας και δε βγήκε να κάνει μία δήλωση και να πάρει μία θέση. Μιλούσαν όλοι οι άλλοι εκτός από τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πώς εξηγείται αυτό; Και τώρα ψάχνουν να βρουν έναν άλλον Γραμμένο, για να τον βάλουν φυτευτό. Δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα στην Ελλάδα με το ποδόσφαιρο, γιατί δεν υπάρχει ένας υπουργός με πολλά … κιλά και ένας αντίστοιχος πρόεδρος της ΕΠΟ επίσης με πολλά … κιλά, για να διοργανώσουν το πρωτάθλημα.

Βάλτε τους όρους του πρωταθλήματος και αν θέλει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ας συμμετέχουν. Εδώ γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Βάζει τους όρους ο Ολυμπιακός και σου λέει “ελάτε να παίξετε” ή ο αντίστοιχος Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός ή οποιοσδήποτε.  Δε γίνεται ρε παιδιά αυτό. Ρε υπουργέ, ρε πρόεδρε της ΕΠΟ, φωνάζετε τον λύκο μέσα στο μαντρί; Είναι κωμωδία. Έργο θα γυρίσουμε».

Για το ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει τηλεδιάσκεψη στη Superleague:

«Δε με νοιάζει.  Με τον Λυσσάνδρου πρόεδρο να τρελαίνεσαι. Μαζεύονται εκεί και συζητάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. Είναι μία ωραία παρέα, πίνουν καφεδάκι και γελάνε οι Ολυμπιακοί, οι Αεκτζήδες και οι Παοκτζήδες. Για γέλια μιλάμε.

Ας έρθει η ΕΠΟ σε συνεργασία με το κράτος και ας βάλει τους όρους για ένα υγιές και ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο. Εμάς αυτό μας ενδιαφέρει. Αυτοί είναι οι όροι. Δε θέλετε να τους ακολουθήσετε; Πάρτε δρόμο. Κάνουν στην Ισπανία Κύπελλο. Δε συμμετέχει η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα από τον πρώτο γύρο; Έχει περισσότερες υποχρεώσεις η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ από την Μπαρτσελόνα; Εδώ συμμετέχουν στους 16, όταν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αλλά η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι η έκπληξη. Όπως μία φορά έχει αποκλειστεί η ΑΕΚ από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Να πας να βλέπεις ένα έργο με τον ίδιο πρωταγωνιστή; Δεν έχουν όραμα, δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Είναι για τρέλα».

Για το αν μπορούν να γίνουν play off και play out στη Superleague 1 φέτος:

«Πρέπει να γίνουν. Αυτό είναι το σωστό, γιατί υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις. Εύχομαι να μην πάει μακριά η βαλίτσα, να γυρίσουμε στην κανονικότητα και να γίνουν. Αν όμως πάει μακριά η βαλίτσα, θα είναι καταστροφικό και οφείλει ο κ. Γραμμένος και αυτοί που διοικούν να πάρουν μία απόφαση, απόφαση όμως γενναία, όχι να φοβούνται τι θα πει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ή ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός. Εγώ να πω τη γνώμη μου; Εντάξει, ας με πάρει ειδικό σύμβουλο ο κ. Γραμμένος. Δε θα του χρεώσω πολλά. Θα του δώσω λύσεις που θα γράψουν ιστορία. Και στον επόμενο πρόεδρο. Θα τους δώσω λύσεις για το ποδόσφαιρο, όχι για τα συμφέροντα του κόκκινου, του μαύρου ή του κίτρινου. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του εκάστοτε υπουργού στον αθλητισμό και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για να δώσουμε λύσεις. Και δε μασάω εγώ, θα δώσω λύσεις και θα δούμε ποδόσφαιρο πλέον, ένα διαφορετικό προϊόν».

Για το τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και αν πρέπει να γίνει η απονομή στον Ολυμπιακό ή να μπει παύλα:

«Αυτό δεν το ξέρω. Πρέπει η Ελλάδα να ακολουθήσει το πρότυπο της Αγγλίας, της Γερμανίας. Στην Ελλάδα ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει φύγει ο κίνδυνος. Αυτή είναι η εκτίμηση κάποιων ειδικών, τους οποίους πιστεύω. Σε άλλες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες η βαλίτσα θα πάει μακριά. Τις λύσεις που θα δώσουν αυτές ας τις ακολουθήσει η Ελλάδα. Αλλιώς, για να μην έχει παράπονο κανένας, ας δώσουν τρία πρωταθλήματα, ένα στον ΠΑΟΚ, ένα στην ΑΕΚ και ένα στον Ολυμπιακό».

Για το αν θα γράψει αυτοβιογραφικό βιβλίο ο κ. Μπέος ανέφερε:

«Τι να το κάνω; Να ήμουν σε μία χώρα με αγοραστικό κοινό, όπως η Αμερική, η Αγγλία να γράψω. Θα γινόταν best seller. Να πουλήσεις και 100.000 και 200.000 αντίτυπα; Δεν έχει νόημα.  Δεν θα πούλαγα 100.000 με 150.000;Και τι να τα ‘κανα; Να τα μοίραζα στους Ρομά, για να πηγαίνουν στην τουαλέτα; Δε χρειάζεται. Ο κόσμος ξέρει, οπότε, όταν είναι να βγω και να πω κάτι, με καλείτε και βγαίνω».

Η σύμπτωση ότι γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον Σαββίδη

Στην επισήμανση ότι γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον Ιβάν Σαββίδη ο δήμαρχος Βόλου απάντησε ότι είναι μία σημαδιακή μέρα, ενώ σε ερώτηση αν και οι δύο είναι ηγέτες απάντησε ότι δε θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη, αλλά ότι έχει ένα χάρισμα, το οποίο έχει εκτιμήσει ο λαός του Βόλου δύο φορές και εκείνος δεν τους διέψευσε. «Συνεχίζω να υπηρετώ την πόλη και τους πολίτες της για ένα καλύτερο αύριο. Αυτός είναι ο σκοπός μου, όλα τα άλλα τα έχω ζήσει. Πραγματικά κάνω πολλά για την πόλη μου».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.