Μπερτομέου: «Tα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων είναι ασύμβατα με το καλεντάρι μας»

Η κόντρα της EuroLeague Basketball με την FIBA κρατάει εδώ και χρόνια. Ο Ζόρντι Μπερτομέου ωστόσο πιστεύει ότι… δεν υπάρχει κόντρα, απλώς διαφορετικές απόψεις.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο με αφορμή από το Μόναχο όπου βρισκόταν και με την κουβέντα να πηγαίνει στις σχέσεις της EuroLeague Basketball με την FIBA είπε πως δεν τίθεται θέμα «πόλεμου» των δύο πλευρών.

«Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κόντρα με την FIBA. Απλώς ξεκίνησαν ένα πρότζεκτ με τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων, το οποίο είναι ασύμβατο με το καλεντάρι μας, όπως και με το καλεντάρι του ΝΒΑ» δήλωσε αρχικά ο Μπερτομέου, για να προσθέσει: «Χρησιμοποιούμε αυτό το σύστημα διεξαγωγής στην EuroLeague εδώ και χρόνια. Δυστυχώς ένας χρόνος έχει μόνο 52 εβδομάδες και πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εθνικές λίγκες, την EuroLeague και την ξεκούραση των αθλητών».

Ακολούθως, ο γενικός διευθυντής της EuroLeague Basketball πέταξε το «καρφί» του για την FIBA, λέγοντας με έμμεσο τρόπο ότι εξαρτάται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία το τι θα συμβεί στο μέλλον: «Ελπίζω στο μέλλον να βρούμε μία φόρμουλα που θα ταιριάξουν όλα. Αλλά αυτό βρίσκεται στα χέρια της FIBA. Αν πιστεύουν ότι το ισχύον σύστημα είναι ευεργετικό για τις εθνικές ομάδες, τότε θα μείνουν σε αυτό. Εγώ από την πλευρά μου πιστεύω το εξής: Πάντα θα θέλω τους καλύτερους παίκτες στο παρκέ σε οποιοδήποτε παιχνίδι και διοργάνωση. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα σύστημα όπου αυτό δεν ισχύει. Αλλά αν όλα πάνε καλά και η FIBA είναι χαρούμενη, τότε όλα καλά».

sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.