Μπορούσε κάτι καλύτερο η ΑΕΚ, ήττα με 1-2 από τη Λέστερ

H ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της Λέστερ έκριναν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ  για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η εξαιρετική αγγλική ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επικράτησε 2-1 της Ενωσης στο ΟΑΚΑ, καθώς μετουσίωσε σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε, σε αντίθεση με το σύνολο του Μάσιμο Καρέρα, που μολονότι βελτιώθηκε συγκριτικά με την καταστροφική πρεμιέρα κόντρα στην Μπράγκα, και πάλι ήταν αναποτελεσματική στις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε κυρίως με τον Λιβάγια και τον Τάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, δεν απέφυγε την ήττα που την κράτησε στο μηδέν στη βαθμολογία του ομίλου, όπου έχουν πάρει ήδη ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση τα δύο φαβορί, η Λέστερ και η Μπράγκα, οι οποίες ήδη βρίσκονται στο +6. Πλέον οι kιτρινόμαυροι θα παίξουν τα ρέστα τους, για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης στα δύο επερχόμενα παιχνίδια με την ουκρανική Ζόρια.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν ισορροπημένο, αλλά o Βάρντι στο 18’ περισσότερο κέρδισε πέναλτι από τον Τσιντώτα και αναλαμβάνοντας ο ίδιος την εκτέλεσή του έδωσε την ευκαιρία στη Λέστερ να ανοίξει το σκορ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Λιβάγια στο 27′ και στο 28′ σε κεφαλιά που απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Σμάιχελ και σε τετ-α-τετ, που ολοκληρώθηκε με πλασέ του Κροάτη ελάχιστα άουτ. Το… έργο δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Καρέρα όταν στο 39′ ο Τσάουντρι με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από κόρνερ έγραψε το 0-2.

Το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο για την ΑΕΚ, που όμως στο β’ ημίχρονο μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη για να παρουσιάσει καλύτερο και πιο επιθετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Και στο 48′ ο Μάνταλος… έσκαψε καταπληκτικά προς τον Τάνκοβιτς, ο οποίος μείωσε σε 1-2 βάζοντας και πάλι την Ενωση στο ματς.

Μάλιστα στο 50′ η ΑΕΚ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά και πάλι ο συνδυασμός του εξαιρετικού Μάνταλου με τον δραστήριο Τάνκοβιτς δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα, καθώς ο Σουηδός τούτη τη φορά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Από κει και πέρα η ΑΕΚ, όσο κι αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

 ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Ινσούα (86′ Μαχαίρας), Λόπες, Σάκχοβ (85′ Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (46′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα).

ΛΕΣΤΕΡ (Ρότζερς): Σμάιχελ, Ολμπράιτον, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46′ Τόμας), Τζάστιν, Τσάουντρι (66′ Μεντί), Τίλεμανς, Ουντέρ (66′ Πρατς), Μάντισον (74′ Μπαρνς), Βάρντι (70′ Ιχεανάντσο).

*Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπράγκα νίκησε με 1-2 στην Ουκρανία τη Ζόρια

Η βαθμολογία

  1. Μπράγκα 6 (5-1)
  2. Λέστερ 6 (5-1)
  3. ΑΕΚ 0 (1-5)
  4. Ζόρια 9 (1-5)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.