Μπουντούρης: Οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα ο Ολυμπιακός Βόλου, χρόνος για τα νέα παιδιά

Ακαδημία και ομάδα Ανδρών συγκοινωνούντα δοχεία για τον Ολυμπιακό Βόλου σύμφωνα με τον προπονητή των «ερυθρόλευκων»

Με φόντο την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής το ερχόμενο Σάββατο αλλά και τη λειτουργία της ακαδημίας του συλλόγου εδώ και ένα και πλέον μήνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Μπουντούρης έδωσε το στίγμα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου και του τμήματος μπάσκετ, ενώ το ανδρικό τμήμα προετοιμάζεται για το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Έσπερο Λαμίας (16:00), εκ των φαβορί για την άνοδο στην Α2 φέτος.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ωστόσο ο Νίκος Μπουντούρης τονίζει αρχικά τη σπουδαιότητα της ακαδημίας. «Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με τους Αντώνη Μυριντζή και Λάμπρο Πρέκα, με τους γονείς και τα παιδιά να δείχνουν εμπιστοσύνη. Έχουμε τμήματα πλέον σε όλες τις ηλικίες, ενώ πριν δεν υπήρχε κάτι. Είναι καινούργια παιδιά στο μπάσκετ κατά 70%. Το να ασχολούνται καινούργια παιδιά βοηθάει γενικά το ελληνικό μπάσκετ και είναι πολύ σημαντικό για εμάς, οι γονείς δείχνουν συμπαράσταση και φαίνεται να καταλαβαίνουν το όραμά μας. Μια ομάδα γίνεται μεγάλη μέσα από τους ανθρώπους της, ξεκινώντας από τους γονείς και τα παιδιά» τόνισε, επισημαίνοντας και τη λειτουργία special team σε συνεργασία με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Μαγνησίας, ώστε να δίνουν χαρά σε όλα τα παιδιά, με περισσότερη προσοχή και αγάπη μέσα στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μπουντούρη, το τμήμα οργανώνεται γενικότερα σε πολλά επίπεδα, με πακέτα για ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη να προτείνονται σε παιδιά και γονείς, ώστε κανείς αθλητής να μην αισθάνεται ανασφάλεια. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο λογότυπο του τμήματος μπάσκετ, με σεβασμό όπως υπογράμμισε στη μεγάλη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και τονίζοντας ότι φέρνει έναν αέρα ανανέωσης σε όλους και ήδη η αποδοχή του είναι σημαντική.

«Οι ακαδημίες θεωρώ ότι θα λειτουργήσουν σε ένα καλό επίπεδο και θα επιβραβευτούμε μες την παρουσία των παιδιών στο γήπεδο» σημείωσε επίσης, για να σταθεί όμως στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας στον Βόλο. «1500 παιδιά ασχολούνται με το  μπάσκετ, αλλά δεν έχουμε να επιδείξουμε παίκτες που ήταν σταθερά σε υψηλό επίπεδο. Ασχολούνται παιδιά με το άθλημα αλλά δεν έχει βγει κάποιος παίκτης. Μήπως δεν δίνεται ο χρόνος να δράσουν ή δεν γίνεται η δουλειά που πρέπει; Στόχος μας είναι τα παιδιά να παίξουν, και αυτό θα γίνει με κάποιο κόστος. Στο ανδρικό έχουμε τρεις εφήβους και θα μπορούσαμε να έχουμε 5-6 αν δεν ήταν κάποια παιδιά Τρίτη Λυκείου και μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν» ήταν το σχόλιό του.

«Συγκεκριμένοι οι στόχοι για την Ανδρών»

Ο Νίκος Μπουντούρης φρόντισε να συνδυάσει τη δουλειά στην ακαδημία με την ομάδα Ανδρών, τονίζοντας ότι ανέλαβε από συγκυρίες καθήκοντα και σ’ αυτήν και το κάνει με πολλή χαρά. Τόνισε πάντως ότι οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και ότι είναι κι αυτός εδώ για να δεχθεί τους κραδασμούς.

«Έχουμε πολλά νέα παιδιά, ο μεγαλύτερος παίκτης είναι 22 ετών. Θεωρώ ότι υπάρχει πολλή όρεξη και προσπάθεια. Είναι σημαντικό για όσους έρθουν να δουν την ομάδα μπορεί να ταυτιστούν και να δουν ως μέλη της ακαδημίας το μέλλον τους στο σύνολο αυτό. Δίνει κίνητρο στα νέα παιδιά να προσπαθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι. Τα παιδιά αγαπούν και σκέφτονται το μπάσκετ. Έχουμε τον γυμναστή μας και τους συνεργάτες όντας μέσα στο γήπεδο όλη την ημέρα και το ευχαριστιόμαστε. Η ομάδα έκανε κάποια φιλικά παιχνίδια και στην Οχρίδα, που ήταν σημαντικό για τον σύλλογο και τους αθλητές να έχουν τέτοια παρουσία και για την ψυχολογία τους. Είναι θετικό να έχει παρουσία ένας σύλλογος σε όλα τα επίπεδα, έχοντας το απαραίτητο επίπεδο ποιότητας».

«Ο τελικός μπορεί να γίνει προπόνηση»

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στη σημασία της δουλειάς που πρέπει να γίνει σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

«Έχω εξηγήσει στους παίκτες ότι ο στόχος μας είναι καθημερινός στην προπόνηση. Όταν η προπόνηση γίνεται τελικός, ο τελικός μπορεί να γίνει προπόνηση» σημείωσε για τον βαθμό δυσκολίας του πρώτου αντιπάλου αλλά και για το σύνολο της διοργάνωσης.

Συγχρόνως όμως τόνισε ότι: «Το να δουλεύεις με νέους παίκτες έχει πολλά θετικά αλλά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σίγουρα έχεις διάθεση, αθλητικότητα, πάθος σε όλα, αλλά εννοείται ότι τα παιδιά αυτά δεν έχουν τόση εμπειρία και εικόνες. Οπότε θα έχεις πολλά πάνω-κάτω στην απόδοσή τους. Αυτούς τους κραδασμούς είμαι έτοιμος να τους πάρω εγώ και έχω την πολυτέλεια να δουλεύω σε άσχημες και καλές βραδιές. Δεν με απασχολεί το αποτέλεσμα τόσο, αλλά το θέμα είναι να προσπαθείς μέσα από τη δουλειά να γίνεσαι καλύτερος. Μέσα από τη σωστή νοοτροπία θα έρθει και το αποτέλεσμα. Υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς, μπορεί και χειρότερες αλλά όλα κρίνονται από την παρουσία μέσα στο γήπεδο».

 «Πανθεσσαλικό πλάνο για άνοδο»

Ο Βόλος πάντως έχει πολλά χρόνια να χαρεί ομάδα στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, σε αντίθεση με Λάρισα, Τρίκαλα και εσχάτως την Καρδίτσα, με τον Νίκο Μπουντούρη να μην εντυπωσιάζεται αλλά να επισημαίνει την ανάγκη ενός πανθεσσαλικού μοντέλου ανόδου…

«Αυτές οι πόλεις έφτασαν στην Α1 αλλά με ποιους; Μήπως ήταν θέμα χρημάτων με έναν σημαντικό επιχειρηματία να τα βάζει στην ομάδα; Αν ήταν ένα μοντέλο με Λαρισαίους, Βολιώτες και Καρδιτσιώτες παίκτες για μία ομάδα ν’ ανέβει μέχρι Α1, με μικρές προσθήκες, εγώ θα το χαιρέτιζα από την πρώτη στιγμή. Αυτό το μοντέλο μπορεί να στηριχθεί τώρα; Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει πανθεσσαλικά» δήλωσε, για να συμπληρώσει ότι τα τελευταία 20 χρόνια οι μικρές εθνικές έχουν πολλούς Θεσσαλούς και ότι ο ίδιος πιστεύει ότι με το να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παιδιά σε Γ’ και Β’ Εθνική θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιωθούν. «Σε 4-5 χρόνια θεωρώ ότι μέσα από τη διαδικασία του Ολυμπιακού Βόλου θα βγουν παιδιά που θα πλαισιώνουν είτε έφηβοι είτε λίγο μεγαλύτερο θα πλαισιώνουν την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική και μπορεί και στην Α2. Επίσης ο μ.ό ηλικίας μας είναι 18 ετών και αυτό έχει ένα κόστος. Εγώ είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω και δεν πηγαίνω στα τυφλά. Αλλά θέλει μία διαδικασία που μπορεί να είναι επίπονη. Αλλά στο τέλος θα τη χαρούν όλοι. Βλέποντας κάποιος μπάσκετ στον Ολυμπιακό Βόλου στο τέλος θα το χαρεί. Ο χρόνος πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα σταματήσει να δουλεύει».

Επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η παρουσία του κόσμου θα αποτελέσει τονωτικό παράγοντα για όλους, ο Νίκος Μπουντούρης κατέληξε λέγοντας: «Όλοι είμαστε μικροί μπροστά στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός Βόλου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Σ’ όλη αυτήν τη διαδικασία δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ακόμη και τις μικρές προσωπικές μας φιλοδοξίες, γιατί υπάρχει κάτι πιο μεγάλο, η ιστορία της ομάδας που είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Βόλου. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε όντας ένα μικρό μέρος της ιστορίας και πρέπει να έχουμε ένα όραμα για να το υλοποιήσουμε για το καλό όλων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.