MVP ο ρέκορντμαν Γιόκιτς, τέταρτη θέση για τον Γιάννη

Ως ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA για την κανονική περίοδο της σεζόν 2020-21 αναδείχθηκε ο ρέκορντμαν Νίκολα Γιόκιτς.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/6) η κορυφαία μπασκετική Λίγκα του πλανήτη ανέδειξε ως πολυτιμότερο παίκτη για τη σεζόν 2020-21 τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, ο οποίος μάλιστα σάρωσε στην ψηφοφορία.

Ο 26χρονος Σέρβος έλαβε 91 ψήφους για την 1η θέση της κατάταξης, οκτώ για τη 2η και μία για την 3η, συγκεντρώνοντας συνολικά 971 πόντους, 385 περισσότερους από τον δεύτερο Τζοέλ Εμπίιντ. Με τους Στεφ Κάρι και Γιάννη Αντετοκούνμπο -ο οποίος κατ’ αυτόν τον τρόπο «παρέδωσε» το βραβείο που κατείχε τις δύο τελευταίες σεζόν- να ακολουθούν στην τρίτη και την τέταρτη θέση, αντίστοιχα.

Έτσι, ο Γιόκιτς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Νάγκετς που λαμβάνει την τεράστια αυτή τιμητική διάκριση. Ταυτόχρονα, αποτελεί το χαμηλότερο ντραφτ πικ (No41 το 2014) που το καταφέρνει, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τους Αντετοκούνμπο και Στιβ Νας (το έπραξαν, αμφότεροι back-to-back, με το Νο15 να τους συνοδεύει).

Εξάλλου, o Γιόκιτς παρουσιαζόταν ως το μεγάλο φαβορί για την εν λόγω ανάδειξη, καθώς αποτέλεσε το «βαρόμετρο» της ομάδας του, οδηγώντας την στην 3η θέση της Δυτικής Περιφέρειας (47Ν-25Η). Κατά μέσο όρο -σε 35,6 λεπτά στους 72 αγώνες που συμμετείχε στην κανονική περίοδο- μέτρησε 26,4 πόντους (60.6% στο δίποντο, 38.8% στο τρίποντο και 86.8% στις βολές), 10,8 ριμπάουντ, 8,3 ασίστ και 1,3 κλεψίματα.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.