Κατώτερη των περιστάσεων η Νίκη, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου

Κατώτερη των προσδοκιών, η Νίκη Βόλου ηττήθηκε 1-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο “Π. Μαγουλάς” κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, με μερίδα του κόσμου να αποδοκιμάζει τον Κώστα Βελιτζέλο και τους παίκτες στο φινάλε. Προηγήθηκαν οι “κυανόλευκοι” νωρίς με ωραίο τέρμα του Σκοπελίτη, ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά στην επανάληψη οι Λαρισαίοι πέτυχαν την ανατροπή με δύο τέρμα του Παλάσκα, ο οποίος στο παρελθόν είχε περάσει από τη Νίκη.

Πολύ μέτρια η απόδοση των παικτών του Βελιτζέλου, δεν κατάφεραν να παίξουν με την μπάλα κάτω, δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις στα αντίπαλα καρέ, χωρίς να έχουν τη λεγόμενη κλασική ευκαιρία. Κι όλα αυτά κόντρα σε αντίπαλο που αγωνίζεται στο Τοπικό της Λάρισας, αν και το ρόστερ του είναι επιπέδου Γ’ Εθνικής…

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλων μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά μετά το δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σουτ του Νάστα εκτός μεγάλης περιοχής δεν ανησύχησε τον Παπουρτζή (10′), ενώ δύο λεπτά αργότερα, καταγράφηκε καλή στιγμή για τη Νίκη όταν από κόρνερ του Κόλα, ο Κανελλόπουλος στην καρδιά της άμυνας πήρε την κεφαλιά αλλά χτύπησε στο σώμα του Τάσου Κουρδή.
Το 1-0 μόλις στο 15ο λεπτό. Από μπαλιά του Κοτίτσα που πέρασε από τον αμυντικό, επωφελήθηκε ο Σκοπελίτης. Ο νεαρός Βολιώτης μεσοεπιθετικός έπιασε “γεμάτα” ψηλοκρεμαστό σουτ περίπου τρία-τέσσερα μέτρα εκτός μεγάλης περιοχής και εκεί που έστειλε την μπάλα, δεν μπορούσε να αντιδράσει ο αντίπαλος γκολκίπερ. Το πρώτο γκολ του Σκοπελίτη με τη Νίκη, ο οποίος το πανηγύρισε πρώτα με τους συμπαίκτες του και μετά με τον προπονητή του.
Οι “κυανόλευκοι” είχαν στη συνέχεια ανούσια υπεροχή, προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα αλλά δίχως μεγάλη επιτυχία. Αυτό διότι η επίθεσή τους γίνονταν μονόπλευρα, από την μεριά του δραστήριου και κινητικού Σκοπελίτη, ενώ ο Ιορδανίδης δεν κατάφερε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι από τον άξονα. Έτσι, αντί η Νίκη να αυξήσει την πίεση για δεύτερο τέρμα, τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Απόλλων στο 42′. Από φοβερή πάσα του Χατζή, ο Παλάσκας βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι χωρίς να μαρκάρεται. Σούταρε κι απέκρουσε ο Παπουρτζής σε κόρνερ. Τελευταία φάση στο α’ μέρος λίγο πριν τη λήξη του, όταν από αριστερά, στη συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής, ο Κόλα ελίχθηκε ωραία και σούταρε, για να πέσει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει ο Κουρδής.
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με καλύτερο ρυθμό. Στο 47′ σουτ του Κόλα χτύπησε στο έδαφος, πήρε φάλτσο και το εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ, μετά από τέσσερα λεπτά ο Σκοπελίτης έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του Τ. Κουρδή και ο Αντωνόπουλος έδιωξε προ του Μέτσε. Αυτή ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή της Νίκης σε ολόκληρο το ματς!
Οι φιλοξενούμενοι …προειδοποίησαν δύο φορές: με σουτ του Κολοβού, υπό πίεση εντός της μεγάλης περιοχής, που έφυγε άουτ στο 52′ και στο επόμενο λεπτό με κεφαλιά του Κολιού που έβγαλε σε κόρνερ ο Παπουρτζής. Έτσι, λίγο αργότερα έφθασαν στο 1-1. Από εκτέλεση φάουλ του Χατζή στο δεύτερο δοκάρι, ο υψηλόσωμος πορτιέρε της Νίκης δεν έλεγξε τη φάση και ο Παλάσκας με κεφαλιά μπροστά στην εστία ισοφάρισε.
Νοριέγα και Ελευθεριάδης πέρασαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να βοηθήσουν, οι γηπεδούχοι έδειχναν νωθροί στις κινήσεις τους και στο 76′ δέχθηκαν δεύτερο τέρμα. Ο Παλάσκας εκμεταλλεύτηκε μεγάλο κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας, πήρε την μπάλα από πλάγια, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με σουτ, την έστειλε στα δίχτυα. Ο σκόρερ του Απόλλωνα και στα δύο τέρμα που σημείωσε, σήκωσε απλώς το χέρι και δεν πανηγύρισε, προφανώς λόγω του περάσματός του σε νεαρή ηλικία από τη βολιώτικη ομάδα.
Η Νίκη είχε 13 λεπτά συν τα τέσσερα των καθυστερήσεων για να αντιδράσει, αλλά προσπάθησε να το κάνει βεβιασμένα, χωρίς καθαρό μυαλό. Σουτ του Ιορδανίδη στο 88′ δεν απείλησε τον Κουρδή και ο Απόλλων πανηγύρισε μεγάλη νίκη-πρόκριση στο γήπεδο “Παντελής Μαγουλάς”.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Παπουρτζής, Αλεξανδρής (81′ Ιβανίδης), Παπαδόπουλος, Αναστασίου (74′ λ.τρ. Ελευθεριάδης), Κοτίτσας, Μπιτσάκος, Σκοπελίτης, Μέτσε (61′ Νοριέγα), Κανελλόπουλος, Ιορδανίδης, Κόλα.
Απόλλων Λάρισας: Τ. Κουρδής, Λιλολάρι, Αντωνόπουλος, Κολιός, Γεωργούλης, Γ. Κουρδής, Παλάσκας, Κουβελάς (77′ Σκούπρας), Χατζής, Κολοβός (68′ Mπόντε), Νάστας (65′ Κούρο).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.