Ν. Τσεκούρας: «Θέλουμε να φέρουμε την Εθνική του 2004 στον Βόλο»

Στο Ράδιο Ένα μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Τσεκούρας, που αναφέρθηκε στο μνημόσυνο που γίνεται το Σάββατο στον Άγιο Δημήτριο για τους θανόντες αθλητές, παράγοντες, προπονητές και φιλάθλους του συλλόγου. Αποκάλυψε ότι γίνονται προσπάθειες στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων να έρθει στον Βόλο η Εθνική του 2004, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, προκειμένου να αγωνιστεί σε φιλικό με τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού Β.

Αρχικά για το μνημόσυνο τόνισε:

«Υπάρχουν φίλαθλοι που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και αθλητές . Είχαμε και το τραγικό συμβάν που κρέμασαν τον Μαλαβέτα στην πλατεία Ελευθερίας. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που υπηρέτησαν τον Ολυμπιακό Β. και θεωρήσαμε ως Δ.Σ. υποχρέωση να τιμήσουμε με ένα μνημόσυνο. Είναι χαρά μας που θα είναι και ο Σεβασμιότατος εκεί, γιατί αυτός πάντα μας αγαπά και μας βοηθά και αγαπά τον αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης μας. Ήθελε κι αυτός να είναι.

Να είμαστε όλοι εκεί να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που είναι συνδεδεμένοι με την κουλτούρα αυτής της πόλης. Καλούμε όλους τους συγγενείς παικτών, προπονητών ή φιλάθλων να παρευρεθούν, για να μνημονεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους που βοήθησαν τον σύλλογό μας.

Εμείς έχουμε την τιμή τώρα να διαχειριζόμαστε τον σύλλογο, αλλά υπήρχαν κι άλλοι στο παρελθόν και θα υπάρξουν άλλοι στο μέλλον, για να συνεχίσουν την ιστορία. Και δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι κι άλλα αθλήματα. Έχουμε 900 παιδιά σε όλα τα αθλήματα και δίπλα τους τις οικογένειές τους. Αυτό αποτελεί κοινωνική προσφορά. Τους δίνουμε τη χαρά της άθλησης. Ο Ολυμπιακός είναι η ιστορία της πόλης. Είναι στο πρόγραμμά μας να κάνουμε ένα μνημείο. Θέλουμε από τον κόσμο να φέρει ό,τι υλικό έχει.

Θα διοργανώσουμε και ένα τουρνουά στις 29 Ιουνίου, ενώ κάνουμε προσπάθεια να έρθει η Εθνική Ελλάδος του 2004 να παίξει με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού να τιμήσουμε και κάποιους παλιούς αθλητές, όπως είναι ο Μποτίνος, ο Καραΐσκος, ο Μπόντα, σε μία μεγάλη εκδήλωση, που θα συγκεντρωθεί όλη η ολυμπιακή οικογένεια».

Για το αν μέσω των εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια, που συμπληρώνει στις 2 Ιουνίου, περνά το μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός Β. συνεχίζει την ιστορία του και δε σβήνει, παρόλες τις προσπάθειες που γίνονται για άλλη ομάδα, ο κ. Τσεκούρας ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός είναι συνυφασμένος με τη βαριά κουλτούρα αυτής της πόλης. Εμείς δεν μπορούμε ν’ αναλάβουμε τη βαριά ευθύνη να διαλύσουμε τον Ολυμπιακό. Εμείς όσο είμαστε, θα προσπαθούμε για το μέλλον και το καλό του συλλόγου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.