Να δείξει επιτέλους το καλό του πρόσωπο εντός έδρας θέλει ο Γ.Σ. Αλμυρού με Πιερικό

Να εκμεταλλευτεί επιτέλους το “Αθ. Ραγάζος”, προκειμένου να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του, επιθυμεί ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού που υποδέχεται το μεσημέρι της Κυριακής (10/3, 15:00) τον Πιερικό, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Αδιαμφισβήτητα, ο ΓΣΑ “πληρώνει” την κακή συγκομιδή βαθμών που έχει στο γήπεδό του τη φετινή σεζόν, μη καταφέρνοντας να έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα της παραμονής του στην κατηγορία νωρίς. Συγκεκριμένα, στην έδρα του, σε εννιά αναμετρήσεις, έχει μόλις δύο νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ παράλληλα κι ο συντελεστής τερμάτων του στον Αλμυρό είναι αρνητικός, με οκτώ τέρματα ενεργητικό (η χειρότερη επίδοση του ομίλου, μετά τον σχεδόν υποβιβασμένο και μαθηματικά Φωκικό) κι εννιά παθητικό. Πέρα από τους αριθμούς, ενδεικτικό της όλης κατάστασης, είναι το γεγονός πως η τελευταία εντός έδρας νίκη για τον Αλμυρό ήταν στις 21 Οκτωβρίου(!), όταν κέρδισε τον ΑΟ Σελλάνων, με σκορ 2-1.

Ο Κώστας Βελιτζέλος, από τις πρώτες μέρες της έλευσής του στην ομάδα, είχε εντοπίσει το πρόβλημα, εστιάζοντας, κυρίως, στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, όταν αγωνίζονται μπροστά στον κόσμο τους. Στο μοναδικό παιχνίδι στο Αθ. Ραγάζος (αν και στα χαρτιά φιλοξενούμενος), που έχει κοουτσάρει τη νέα του ομάδα ο Θεσσαλονικιός τεχνικός στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ κόντρα στον Αίαντα Σούρπης, διέκρινε άγχος, φόβο και έλλειψη συγκέντρωσης από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του, στοιχεία αντίθετα με αυτά που βλέπει, κάθε φορά που οι ποδοσφαιριστές του αγωνίζονται μακριά από το γήπεδό τους.

Άπαντες στο στρατόπεδο του Αλμυρού γνωρίζουν πως αυτό, έστω και αργά, επιβάλλεται να αλλάξει, προκειμένου να “κλειδώσει” η σωτηρία, με το ματς κόντρα στον Πιερικό να χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμο από βαθμολογικής πλευράς, καθώς η ομάδα της Μαγνησίας αντιμετωπίζει μία ομάδα που βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω της, “πατώντας” ακριβώς πάνω στη ζώνη του υποβιβασμού. Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη είναι μία ομάδα που, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, δύσκολα κερδίζει, αλλά χάνει και δύσκολα, έχοντας πολλές ισοπαλίες στο ενεργητικό της. Πρόκειται για μία ομάδα μαχητική με περισσότερα “δυνατά” στοιχεία στο επιθετικό κομμάτι παρά στο ανασταλτικό. Παράλληλα, η φανέλα της είναι “βαριά”, πρόκειται για έναν σύλλογο με ιστορία και σε τέτοια παιχνίδια όλα μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους. Στον Αλμυρό πάντως, υπάρχει η πίστη πως, παρά τις δυσκολίες του παιχνιδιού, με σοβαρότητα και συγκέντρωση αγωνιστικά, μπορεί να έρθει η νίκη που θα φέρει την ομάδα πολύ πιο κοντά στην παραμονή της στη Γ’ Εθνική. Έτσι, κι αλλιώς η ομάδα είναι βελτιωμένη αγωνιστικά και θέλει αυτή η αγωνιστική άνοδος, όπως διαφάνηκε στο 0-3 με τα Μετέωρα, αλλά και στο 1-1 με τον Θησέα, να συνδυαστεί με ένα καθοριστικής σημασίας τρίποντο.

Στα αγωνιστικά, εκτός πλάνων του τεχνικού τιμ του ΓΣΑ, θα είναι ο Βέργος, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι κόντρα στον Θησέα, την περασμένη Κυριακή και θα εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, “στα πιτς” θα είναι και ο νεαρός Δημηνάς, ο οποίος είναι τραυματίας, συμπεριλήφθη στην αποστολή με τον Θησέα την περασμένη Κυριακή και δέχτηκε σκόπιμα από τον πάγκο την τέταρτη κίτρινη, προκειμένου να “καθαρίσει” από κάρτες το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Χρήστος Αγγελούλης της ΕΠΣ Λάρισας, με βοηθούς του τους Δημήτρη Κοτούμπα και Χρήστο Νάκα, από την ίδια Ένωση. Παρατηρητής θα είναι ο Γιώργος Μπάρας από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.