«Να το απολαύσουμε και με ενθουσιασμό να κάνουμε την υπέρβαση»

Η Ελένη Παπαθανασίου στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

Πανέτοιμες οι κοριτσάρες του Ολυμπιακού Βόλου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Πανέτοιμες να το ζήσουν και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε ομάδες-παραδοσιακές δυνάμεις του γυναικείου μπάσκετ με κατακτήσεις Πανελληνίων στο πρόσφατο παρελθόν, είναι οι κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου. Το πρωτάθλημα αρχίζει την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 3 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του μικρού και μεγάλου Τελικού. Το φετινό τους ταξίδι άρχισε στις 16 Οκτωβρίου 2021 και μετράει ήδη κάτι περισσότερο από οκτώ μήνες, μέσα σε μία χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, για όσους και όσες ασχολούνται με τον αθλητισμό, ελέω πανδημίας. Τα κορίτσια των Παπαθανασίου-Δέρβου, είναι και μαθήτριες και μάλιστα ιδιαίτερα καλές στις επιδόσεις τους και σε αυτό τον τομέα. Οι «ερυθρόλευκες» παραμένουν αήττητες μετά από 17 παιχνίδια (δέκα στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ, τέσσερα σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας και τρία σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδος), με κάποιες νίκες να είναι ιδιαίτερα εμφατικές στη διαφορά πόντων. Ενόψει λοιπόν της έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου, επικοινωνήσαμε με την προπονήτρια του Ολυμπιακού Βόλου Ελένη Παπαθανασίου, η οποία ζει τα κορίτσια καθημερινά από κοντά και της ζητήσαμε να μας πει μερικά από τα …μυστικά –και όχι μόνο- της φετινής ομάδας. Και δέχθηκε με χαρά…

Ερώτηση: Ποια είναι η πορεία της προετοιμασίας των κοριτσιών του Ολυμπιακού Βόλου ενόψει της έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε Καλαμάτα και Μεσσήνη;

Απ.: Οι προπονήσεις είναι καθημερινές. Προχθές Τετάρτη, δώσαμε φιλικό με τη γυναικεία ομάδα της Νίκης Βόλου, ενώ χθες με την ομάδα παμπαίδων του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου, όπως και το σαββατοκύριακο. Την Δευτέρα 27 του μηνός αναχωρούμε για Καλαμάτα στις 7 το πρωί και στις 17:00 της ίδιας ημέρας θα προπονηθούμε στο γήπεδο, όπου θα δώσουμε τον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ την ημέρα του ματς, θα κάνουμε το πρωί την τελευταία προπόνηση πριν το επίσημο, που είναι προγραμματισμένο για τις 19:00.

Ερ.: Ποιος ο στόχος που έχει τεθεί για το Πανελλήνιο; Πώς αντιμετωπίζουν την πρόκληση τα κορίτσια;
Απ.: Είναι πραγματικά ενθουσιασμένες. Πάμε να κάνουμε την υπέρβαση, μιας και έχουμε δουλέψει όλο τον χρόνο πάρα πολύ για να είμαστε εδώ σήμερα. Πάμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Ο Όμιλός μας απαρτίζεται από παραδοσιακές ομάδες του γυναικείου μπάσκετ, όπως ο ΠΑΟ και οι Εσπερίδες, ενώ δεν γνωρίζουμε και πολλά για την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης. Πάμε, λοιπόν, να το απολαύσουμε και με ενθουσιασμό να κάνουμε την υπέρβαση. Εχουμε δουλέψει όλοι τη χρονιά και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε αυτή τη δουλειά στα γήπεδα της Καλαμάτας και της Μεσσήνης.

Ερ.: Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής της αποστολής του Ολυμπιακού Βόλου, ποιος τα αναλαμβάνει;
Απ.: Φέτος, για πρώτη φορά, όλα τα έξοδα διαμονής (σ.σ. σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Καλαμάτας) και διατροφής τα έχει αναλάβει η Ομοσπονδία, κάτι που είναι ιδιαίτερα καλό, ειδικά για τις ομάδες από την Επαρχία. Τα έξοδα μετακίνησης θα τα καλύψει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου.

Ερ.: Ποιοι στάθηκαν περισσότερο στην πορεία της ομάδας μέχρι εδώ;
Απ.: Μεγάλη η στήριξη του Κυριάκου Κυριακόπουλου, Αντιπροέδρου του Ερασιτέχνη, όπως και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου Νίκου και του Γραμματέα Δημήτρη Μουρτζίνου, του βασικού χορηγού μας, του Δημήτρη Καραστάθη της Κλινικής ΆΝΑΣΣΑ, όπως και του συνεργάτη μου, Δημήτρη Δέρβου, με τον οποίο έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία.
Τέλος, συγκινητική και ουσιαστική είναι η στήριξη των γονέων των κοριτσιών, οι οποίοι ήταν παρόντες σε ΌΛΑ τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα και χωρίς μάλιστα –έστω μία φορά- να έχουν επιχειρήσει καν, να κάνουν κάποια …επέμβαση στο έργο μας.

Ερ.: Η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου, από ποιους θα απαρτίζεται;
Απ.: Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνης Κυριάκος Κυριακόπουλος, ο εξωδιοικητικός παράγοντας Ζάκος Σαχίνης και φυσικά θα μας ακολουθήσουν -για ακόμα μία φορά φέτος- οι γονείς των κοριτσιών, ώστε ο Ολυμπιακός Βόλου να έχει τη δική του κερκίδα και εκεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.