Νέα επιστολή της ΕΣΑΠ για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος

Να αρχίσουν άμεσα και συγκεκριμένα από τις 17/1 οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στη Volley League ζήτησε η ΕΣΑΠ μέσω επιστολής της στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και Προέδρου Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Μάλιστα, στην εν λόγω επιστολή τονίζεται ότι από τις 15 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να έχει βρεθεί κρούσμα σε κάποια από τις οκτώ ομάδες του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει: «Επανερχόμενοι στο από 29-12-20 αίτημα μας με αρ πρωτ.4896 για άμεση επανέναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος της Volleyleague, θα παρακαλούσαμε όπως τεθεί το εν λόγω θέμα, που αποτελεί μείζονος σημασίας για εμάς, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Θεωρούμε ότι πρέπει να μας δοθεί άδεια για επανέναρξη των επισήμων αγώνων του Πρωταθλήματος μας ,από 17-1-21 έχοντας ως δεδομένο ότι διενεργούμε καθημερινά προπονήσεις από 15-12-20 με Εβδομαδιαία μοριακά τεστ βασει των οποίων δεν έχει διαπιστωθεί ούτε ένα θετικό κρούσμα.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν σας ότι είμαστε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ επαγγελματικό Πρωτάθλημα που δεν αγωνίζεται από τον προηγούμενο Νοέμβριο με καταστροφικά αποτελέσματα για τις ομάδες και τους αθλητές μας.

Τέλος θα παρακαλούσαμε όπως στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ,να παρευρεθεί από μέρους μας ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κος Γιώργος Μαυρωτάς.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας-Πρόνοιας Βασίλη Κικίλια, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στον Υφυπουργό Αθλητισμού: Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά».