Νέα νίκη για τον Κένταυρο Αγριάς

Τερματίζοντας στην 5η θέση του 1ου ομίλου στη Β’ Εθνική

Ο Κένταυρος Αγριάς κέρδισε για τρίτη φορά φέτος και δεύτερη συνεχόμενη τους Αμφικτύονες Λαμίας, αποδεικνύοντας ότι η ήττα του πρώτου γύρου ήταν μια κακή παρένθεση, χάρη στο τελικό 26-23, με τον κόσμο να στηρίζει την προσπάθεια του βολιώτικου συνόλου το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου, στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου.

«Ο επαναληπτικός τελικός για την κατάληψη της 5ης θέσης του 1ου ομίλου της Β Εθνικής αποτέλεσε παράσταση για ένα ρόλο αν και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να “κλέψουν” το παιχνίδι» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κένταυρου Αγριάς.

Ο αγώνας ξεκίνησε νωθρά μέχρι το πρώτο πεντάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και με βελτιωμένη άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν στο εικοσάλεπτο με διαφορά 6 τερμάτων (10-4). Στο συγκεκριμένο σημείο ατυχείς εμπνεύσεις καθώς και το γεγονός ότι ο Κένταυρος βρέθηκε στο γήπεδο με λιγότερους παίχτες, λόγω δίλεπτων αποβολών, αποδιοργάνωσε την ομάδα της Μαγνησίας και επέτρεψε στους Λαμιώτες να πλησιάσουν στη λήξη του ημιχρόνου στο ένα τέρμα.

Στην ανάπαυλα, ο προπονητής Θοδωρής Παπαδόπουλος ανέσυρε την αγωνιστική και προπονητική του εμπειρία, κατάφερε να ηρεμήσει τους παίχτες του και να μεταδώσει τον τρόπο για να ανακτήσει η ομάδα την ανωτερότητά της. Με εύστοχες επιλογές “βραχυκύκλωσε” τον αντίπαλο πάγκο και ανέδειξε τις αρετές των παικτών του. Όπως ήταν αναμενόμενο, η διάφορα άρχισε σιγά σιγά να αυξάνεται και πάλι και πέντε λεπτά πριν τη λήξη είχε αποκαταστήσει την ισορροπία. Το τελευταίο πεντάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και με τις πολλές αλλαγές από τον πάγκο έδωσε την ευκαιρία σε όλο το ρόστερ να πάρει χρόνο συμμετοχής. Όπως ήταν φυσικό το σκορ συγκρατήθηκε και η κόρνα της γραμματείας βρήκε τον Κένταυρο να κατακτάει δίκαια το ροζ φύλλο αγώνα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των παικτών, όπως επισημαίνει ο σύλλογος: «Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Αντωνιάδης, ο οποίος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 19α γενέθλιά του σκοράροντας 8 τέρματα. Ο αρχηγός Χιώτης έδωσε λύσεις σε καίρια σημεία (5 τέρματα) ενώ ο Λαζάρου συμπλήρωσε την τριάδα με 4 τέρματα. Για ακόμη μια φορά ο Κένταυρος τήρησε την παράδοση που έχει στη θέση 1. Ο Μηλιόρδος ήταν συγκλονιστικός, αποδείχτηκε «κέρβερος» και θωράκισε την άμυνα της ομάδας του. Επίσης, ο Τρουμπούκης με δύο τέρματα έδωσε «οξυγόνο» στους συμπαίκτες του με 2 τέρματα σε ένα δύσκολο χρονικά σημείο. Ο Ζαμάνης με την εμφάνισή του, κυρίως στο β ημίχρονο, έδωσε σημαντικές λύσεις, ο Χαλκιάς έδειξε την γνωστή του αγωνιστικότητα (3 τέρματα) ενώ και ο Καλαποδάς βοήθησε σημαντικά στην αμυντική λειτουργία».

Το τελευταίο παιχνίδι άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στο συγκρότημα της Μαγνησίας. Ο Κένταυρος με έξι συνεχόμενες νίκες κατέκτησε πανηγυρικά την 5η θέση στην κατηγορία και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι μικρές λεπτομέρειες του στέρησαν την είσοδο στα play-off της ανόδου.

«Το αγωνιστικό πρόσωπο όμως έχει βελτιωθεί, με τις απαραίτητες προσθήκες και με την επιστροφή των τραυματιών ευελπιστεί να φανεί άκρως ανταγωνιστικός στη νέα αγωνιστική περίοδο» αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Πεντάλεπτα: (α)1-1,5-3,8-4,10-4,12-8,15-14- (β) 16-17,18-17,21-19,24-21,26-22,26-23.

Για τον Κένταυρο Αγριάς αγωνίστηκαν οι Χανιάς, Μηλιόρδος, Κούπας, Χαλκιάς 3, Λαζάρου 4, Μιχαλόπουλος 2, Χιώτης 5, Καλαποδάς, Ζαμάνης 2, Ελευθεριάδης, Τρουμπούκης 2 και Παναγιωτόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.