Νέα πεζοπορία Άνω Κερασιά-ΙΜ Φλαμουρίου

Συνεχίζονται οι πεζοπορίες από πλευράς ΣΔΥ Βόλου, και σειρά πήρε την Κυριακή η διαδρομή από την Άνω Κερασιά στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου, με εντυπωσιακή την ανταπόκριση των περιπατητών που απόλαυσαν την πορεία.

Μάλιστα έκπληξη επεφύλασσαν οι φίλοι από τη Λάρισα και από την Κατερίνη οι οποίοι δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στην εγγύηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, επισκέφθηκαν την περιοχή με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων, και γνώρισαν όπως όλοι τα απίθανα τοπία. Ο ΣΔΥ Βόλου τους ευχαρίστησε για τα πολύ καλά λόγια και σύντομα θα ανταποδώσει με επίσκεψη στα βουνά των γειτονικών μας νομών.

Για την ιστορία, η πεζοπορία διήρκησε 5 ώρες μαζί με τις στάσεις, ήταν απόστασης 15 χιλιομέτρων, με συνολική υψομετρική ανάβαση 360 μέτρα. Οι πεζοπόροι κινήθηκαν για λόγους ασφαλείας σε αποστάσεις δεκάδων μέτρων μεταξύ τους, παρότι οι κανονισμοί της ΓΓΑ επιτρέπουν να βρίσκονται μόλις δύο μέτρα κοντά ο ένας από τον άλλο.

Από εκεί και πέρα, η απελευθέρωση των μετακινήσεων έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους των βουνών να επιστρέψουν σε αυτά πάρουν ένα ελάχιστο μέρος όσων στερήθηκαν επί 6μισυ μήνες, μετακινούμενοι σε άλλους νομούς.

Αναμφισβήτητα, από όσα έγιναν στη βδομάδα που πέρασε, ξεχώρισε η ανάβαση από τον Γιώργο Γερογιάννη και φίλους στην αλπική λίμνη Βερλίγκα με βροχή και χιονόνερο. Έγινε κατασκήνωση στην περιοχή που ήταν ακόμη κατακλυσμένη από το χιόνι, και την επόμενη μέρα ακολούθησε ανάβαση στην κορυφή Τσουκαρέλα του όρους Περιστέρι (Λάκμος). Ο Γιώργος Γερογιάννης αφιέρωσε την δράση στα «Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.