Nέα πεζοπορία από το ΚΕΠ Υγείας Ρήγα Φεραίου και τον ΣΔΥ Βόλου «Κένταυρος»

Την  11η πεζοπορία πραγματοποιούν  το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κένταυρος την Κυριακή 31 Μαΐου 2020.

Ξεκινώντας από την Άνω Κερασιά, μια διαδρομή μέσα στο δάσος,  σε  ένα καταπράσινο τοπίο, καταλήγοντας στην Ιερά Μονή Φλαμουρίου, διάρκειας περίπου 3,5 ώρες.    Λόγω της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος  (31 ΜΑΙΟΥ) η συγκεκριμένη πεζοπορία αποκτά ξεχωριστή σημασία  ενισχύοντας  το αντικαπνιστικό μήνυμα.

Η  Ιερά Μονή Φλαμουρίου βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο των ορεινών όγκων του Πηλίου σε μια μαγευτική και συγχρόνως απόμακρη τοποθεσία σε μικρή απόσταση από το χωριό Βένετο στο βόρειο Δυτικό Πήλιο, μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος από οξιές, βελανιδιές, πεύκα και κρανιές.  Ιδρύθηκε το 1583 από τον όσιο Συμεών τον Ανυπόδητο και Μονοχίτων από το Βαθύρεμα της Αγιάς Λάρισας.

Η πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο κακής βατότητας, ενώ τους χειμερινούς μήνες λόγω βροχοπτώσεων και χιονιού είναι σχεδόν αδύνατη. Ο ευκολότερος δρόμος για την προσέγγισή του ξεκινά από την Κερασιά και τερματίζει σε διάσελο (Σταυρός).

Σημείο  έναρξης της πεζοπορίας ορίστηκε η Κάτω Γούρα στην Άνω Κερασιά  και ώρα 9.00 πμ.

Απαραίτητα σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι τα σταθερά παπούτσια, καπέλο  και νερό, τηρώντας πάντα τους προβλεπόμενους κανόνες και αποστάσεις για τον covid-19. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: Τηλ. Επικοινωνίας: 2425023794, 69945831347

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.