Νέες διακρίσεις από τον Χρήστο Βολικάκη

Με ένα ασημένιο μετάλλιο, μία 5η και μία 9η θέση έφυγε ο Χρήστος Βολικάκης από το παγκόσμιο κύπελλο πίστας της Πολωνίας. Ο Βολιώτης ποδηλάτης έχει εντυπωσιάσει αντιπάλους και προπονητές του για τη γρήγορη και επιτυχή μετάβαση από τα αγωνίσματα της ταχύτητας σε αυτά της ημιαντοχής.

Στο Προύζκοβ διεξήχθη το πρώτο από τα συνολικά πέντε παγκόσμια κύπελλα της νέας αγωνιστικής περιόδου και ο πρωταθλητής μας έκανε την καλύτερη αρχή. Στο αγώνισμα των πόντων ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου και αφιέρωσε το μετάλλιο στη μνήμη του συναθλητή του Κυριάκου Ορφανίδη, ο οποίος έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή.

Οι καλές εμφανίσεις συμπληρώθηκαν με την 9η θέση στο σκρατς και την 5η στο όμνιουμ, όπου έτρεξε και τα τέσσερα αγωνίσματα. «Οι ξένοι έχουν εντυπωσιαστεί. Οταν κάνεις σπριντ, είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστείς γρήγορα στις μεγαλύτερες αποστάσεις, γιατί και η προπόνηση είναι διαφορετική. Ο Χρήστος κατάφερε και να προσαρμοστεί και να πρωταγωνιστεί. Βέβαια, από μικρός ήταν καλός στην αντοχή», δήλωσε στην «Κ» ο αδελφός και συναθλητής του Χρήστου, ο Ζαφείρης Βολικάκης, και, όταν τον ρωτήσαμε για τον λόγο που αποφάσισε να αλλάξει αγωνίσματα, μας απάντησε: «Το σκεφτόταν από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, αλλά τελικά παρέμεινε μέχρι και το Ρίο. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ασχοληθείς με το σπριντ γιατί χρειάζεται ζέστη και στο δικό μας ποδηλατοδρόμιο κάνει κρύο, ενώ δεν υπάρχει και ανταγωνισμός».

Η επόμενη… στάση του Χρήστου Βολικάκη θα είναι στο Μάντσεστερ (10-12/11). Το 3ο και το 4ο παγκόσμιο κύπελλο θα διεξαχθούν σε Καναδά και Χιλή, αλλά παραμένει άγνωστο εάν ο ποδηλάτης μας θα αγωνιστεί, διότι δεν έχει καμία οικονομική υποστήριξη από τις αθλητικές αρχές της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.