Νέο άλμα για Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Η πορεία ως τα ημιτελικά του Όπεν της Ρώμης έφερε νέα άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο 20χρονος πρωταθλητής φιγουράρει πια στην έκτη θέση των κορυφαίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος για τους άνδρες (ATP).

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας άσος σημείωσε ρεκόρ καριέρας και πλησίασε ακόμη περισσότερο την κορυφή, που αποτελεί έναν από τους μελλοντικούς στόχους του.

Ο Τσιτσιπάς μετρά 4.080 βαθμούς, ελάχιστα λιγότερους από τον πέμπτο Αλεξάντερ Σβέρεφ (4.155), ενώ σε… απόσταση βολής βρίσκεται και η τέταρτη θέση, που κατέχει ο Ντόμινικ Τιμ με 4.845 βαθμούς.

Από εκεί και ύστερα, η πρώτη τριάδα παραμένει μακριά, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει 12.355 βαθμούς και είναι μακριά από τον Ράφαελ Ναδάλ (7.945), παρά τη χθεσινή ήττα στη Ρώμη από τον Ισπανό, ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ έχει 5.950 βαθμούς.

Από την πλευρά της, εντυπωσιακό άλμα δέκα θέσεων έκανε η Μαρία Σάκκαρη στην κατάταξη της WTA και ανέβηκε στο Νο 29 του κόσμου με 1.642 βαθμούς, μετά την παρουσία της στα ημιτελικά της Ρώμης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της.

Η έτερη Ελληνίδα, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, κέρδισε τρεις θέσεις και στο Νο 193 με 300 βαθμούς. Στην πρώτη θέση παραμένει η Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, δεύτερη είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα και τρίτη η Σιμόνα Χάλεπ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.