Νέο έπος Τσιτσιπά στη Μελβούρνη

Στους «4» του Australian Open ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το 3-1 επί του Μπαουτίστα Αγκούτ

Με μία ακόμη συγκλονιστική εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Ισπανού, Μπαουτίστα Αγκούτ κι εξασφάλισε την πρόκριση για τους «4» του Australian Open.

Ο 20χρονος τενίστας εξακολουθεί να γράφει ιστορία στην Μελβούρνη. Μετά το «έπος» επί του Ρότζερ Φέντερερ, τα ξημερώματα της Τρίτης (22/01) επιβλήθηκε με 3-1 σετ και του Μπαουτίστα Αγκούστ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους ημιτελικούς του κορυφαίου Grand Slam, όπου πιθανότατα θα βρεί στον δρόμο του τον μεγάλο Ράφαελ Ναδάλ (ο Ισπανός θα παίξει με τον Τιαφό και είναι το απόλυτο φαβορί).

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το πρώτο σετ με 7-5, έχασε το δεύτερο με 4-6, αλλά στα δύο που ακολούθησαν ήταν ασταμάτητος και με 6-4, 7-6 (2) έφτασε στην τεράστια νίκη και απέδειξε ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων του παγκοσμίου τένις.

Μετά το αρχικό «μούδιασμα» του στο πρώτο σετ, όπου ο Ισπανός Αουγκούστ έκανε break, ο Τσιτσιπάς ανέβασε στροφές, «εσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του κι έφτασε στη νίκη με 7-5.

Και πάλι ο Μπαουτίστα έκανε καλύτερο ξεκίνημα στο 2ο σετ, προσπάθησε ο Τσιτσιπάς να ισορροπήσει τα πράγματα, αλλά ο 30χρονος πέτυχε καλύτερα χτυπήματα σε καίρια σημεία και ισοφάρισε, 1-1.

Στο τρίτο και ίσως πιο καθοριστικό σετ του αγώνα, ο νεαρός πρωταθλητής φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή του αρχικά, κάνοντας και πάλι κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω σε 2-4 στα game.

Από κει και πέρα, όμως, «πάτησε το γκάζι» και με 4 games στη σειρά «άφησε άγαλμα» τον αντίπαλό του φτάνοντας στο 6-4 και στο προβάδισμα των σετ με 2-1!

Στο τέταρτο σετ τα πάντα κρίθηκαν στο tie-break μετά από ένα άκρως ισορροημένο ματς. Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0 πολύ γρήγορα και παρά τη «μίνι απάντηση» του Αουγκούστ (μείωσε σε 3-2), πήρε 4 συνεχόμενους πόντους και πανηγύρισε δικαιολογημένα την τεράστια νίκη μετά από 3 ώρες και 19 λεπτά αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος, χρονικά, που τσεκάρει το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς και, ταυτόχρονα, ο νεότερος μετά τον Άντι Ρόντικ το 2003 που φτάνει στους «4» του Australian Open.

Στο ματς που θα κρίνει την πρόκρισή του ή όχι στον τελικό της τεράστιας διοργάνωσης, ο Έλληνας παίκτης θα βρεθεί αντιμέτωπος είτε με τον Ράφα Ναδάλ είτε με τον Φράνσις Τιάφοου, αν ο δεύτερος καταφέρει να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Ισπανό κάτοχο 17 Major τίτλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.