Νέο ρεκόρ για Σάκκαρη, ένατη στον κόσμο

Νέο προσωπικό ρεκόρ καταγράφεται για τη Μαρία Σάκκαρη, που παραμένει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα της και στην Ιστορία του ελληνικού τένις είναι «μονοψήφια».

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια είχε άνοδο άλλης μιας θέσης και είναι πια ένατη στο ranking της WTA με 4.055 βαθμούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυναικών. Η Σάκκαρη βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στους τελικούς της WTA που θα διεξαχθούν στις αρχές του Νοεμβρίου στο Μεξικό. Η Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο 5 της ειδικής βαθμολογίας έχοντας 3.147 βαθμούς με το όριο πρόκρισης να είναι στους 3.866.

Την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει οι Άσλεϊ Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου παραμένει στην 186η θέση με 374 βαθμούς, ενώ στο νούμερο 210 έπεσε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, χάνοντας δύο θέσεις συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην κορυφή παραμένει η Άσλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία, με δεύτερη την Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) και τρίτη την Πλίσκοβα (Τσεχία), ενώ η Ίγκα Σφιόντεκ ανέβηκε στο Νο 4.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.