Νέος Σύλλογος στην επιτραπέζια αντισφαίριση στον Βόλο

Μία νέα προσπάθεια γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη διάδοση του πινγκ πονγκ στον Βόλο με την ίδρυση του Αθλητικού Σωματείου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Κένταυρος». Ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένο Σωματείο από τη Γ.Γ. Αθλητισμού από τον περασμένο Ιούλιο και οι μεγαλύτεροι στόχοι για τους οποίους δουλεύουν οι ιθύνοντες είναι η εύρεση μιας αίθουσας, που θα πληροί τα κριτήρια για τη διεξαγωγή αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς και η ενασχόληση όλο και περισσότερων αθλητών κάθε ηλικίας με το άθλημα, μέσα από τον Σύλλογο. Όπως τονίζει στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» η Πρόεδρος Νεφέλη Τσιτσάνη «προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να ασχολείται με το άθλημα και με τις ακαδημίες, πιο εκσυγχρονισμένη, μιας και ήδη υπάρχουν τρεις Σύλλογοι επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον Βόλο, καθώς και κάθε άνθρωπο, κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες, μιας και στο εξωτερικό ενδείκνυται για ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ». Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊο μιας και οι γονείς είναι διστακτικοί στο να πάνε τα παιδιά τους σε έναν κλειστό χώρο, αλλά όπως σημειώνει η κα. Τσιτσάνη «το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι από τα αθλήματα με χαμηλή μεταδοτικότητα, λόγω και της απόστασης που υπάρχει».

Η αγωνιστική ομάδα
Η αγωνιστική ομάδα του Κένταυρου αποτελείται από πέντε αθλητές και συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Μιχαηλίδη, ο οποίος από έφηβος ασχολείται με το άθλημα στους Συλλόγους του Βόλου (Απόλλων και Ιάσων), τον Γιώργο Σακαλάκη, τον δανεικό από τον Ιάσων Γιώργο Λιάπη, τον Χρήστο Μπασαγιάννη από τον Γ.Σ. Βόλου και τον Κωνσταντίνο Μπασαγιάννη, ο οποίος προπονείται σε Σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αλλά αγωνίζεται με τα χρώματα του Κένταυρου. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες έδωσαν τους πρώτους αγώνες στην κατηγορία της Α2, με ομάδες κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, με τους Βολιώτες να επικρατούν με 0-3 τόσο του Α.Ο Βέροιας όσο και του Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας, για την πρώτη αγωνιστική.

Οι εγκαταστάσεις
Οι προσπάθειες των διοικούντων του Συλλόγου για την εξεύρεση αίθουσας απέδωσαν καρπούς στις αρχές του φθινοπώρου. Όπως σημειώνει η κα. Τσιτσάνη «βρισκόμαστε σε μία αίθουσα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και κάποιες ώρες από το γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Ν. Ιωνίας, τα οποία συστεγάζονται. Έχουμε τοποθετήσει αντιολισθητικό δάπεδο και 8 τραπέζια, καθώς και δύο ρομπότ για καλύτερη εκμάθηση τεχνικών του αθλήματος. Επίσης, κάνουμε προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε δάπεδο τάραφλεξ από την αίθουσα της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να διοργανώνουμε στον Βόλο αγώνες πρωταθλήματος.

Επικοινωνία
Ο Σύλλογος διαθέτει σελίδα στο facebook με όνομα «Κένταυρος Πινγκ Πονγκ», ενώ όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί ο ίδιος ή το παιδί του με το άθλημα μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα μελών του (6977 904490 και 6944 543655).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.