Νίκη για τον Κένταυρο Αγριάς, 24-23 τον Ολυμπιακό Κερατσινίου

Επανήλθε στις νίκες η ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, η οποία το Σάββατο 2 Μαρτίου επιβλήθηκε του Ολυμπιακού Κερατσινίου με σκορ 24-23, σε ματς που έγινε στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός μέχρι το τέλος και έφερε μια μεγάλη νίκη για τον Κένταυρο Αγριάς που ανέτρεψε προβάδισμα έξι τερμάτων της ομάδας του Κερατσινίου στο ημίχρονο (9-15).

Οι δύο ομάδες, των οποίων τα παιχνίδια έχουν πάντα τον χαρακτήρα του ντέρμπι τα τελευταία χρόνια, μπήκαν δυνατά από την αρχή, με την ομάδα του Κερατσινίου να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα με σκορ 5-7, εκμεταλλευόμενη την αστοχία των νεαρών αθλητών του Κενταύρου στην τελική προσπάθεια.

Από το χρονικό εκείνο σημείο, τρεις συνεχόμενες δίλεπτες για την ομάδα του Κενταύρου, κατάφεραν να απορρυθμίσουν το παιχνίδι των γηπεδούχων, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν στο σκορ με 9-15, με τη λήξη του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Νίκου Σκετόπουλου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πιο ψυχωμένη, με αποτελεσματική άμυνα και ευστοχία στην επίθεση, μειώνοντας συνεχώς τη διαφορά. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό το χρονικό σημείο έπαιξε, το οποίο και ξεκούραζε αθλητές που χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η βοήθεια από τον πάγκο της ομάδας ήταν σημαντική και ουσιαστική. Έτσι, ήρθε η ισοφάριση, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των φίλων της ομάδας, που βρέθηκαν στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου. Με πιο καθαρό μυαλό ο Κένταυρος πήρε το προβάδισμα με δύο γκολ (24-22), ένα λεπτό πριν την λήξη του παιχνιδιού. Το μόνο που κατάφερε το Κερατσίνι ήταν να μειώσει στο τελικό 24-23.

Ήταν μία νίκη ψυχολογίας για τους νεαρούς αθλητές του Κενταύρου Αγριάς, οι οποίοι βρίσκονται με 14 βαθμούς στην τρίτη θέση του ομίλου και θέλουν να ολοκληρώσουν με θετικά αποτελέσματα στους δύο εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος.

Τα πεντάλεπτα του αγώνα: 2-1, 3-5, 5-7, 6-10, 8-13, 9-15 (ημίχρονο), 12-16, 15-18, 18-20, 19-22, 22-22, 24-23

Δίλεπτες: 8-2, Πέναλτι: 4/5-3/3

Κένταυρος Αγριάς (Σκετόπουλος): Κρατήρας (6), Μακρής (3), Δρενοβιάδης (4), Μηλιόρδος, Κίσκηρας, Αρβανιτίδης (2), Χαλκιάς, Ροδοβίτης (1), Καρανάσιος (4), Χούστης (1), Γκαμώτσος, Χιώτης (1), Κρανιώτης (1), Λαγδός, Καποτάς (1), Σαμαράς.

Ολυμπιακός Κερατσινίου (Δρέττας): Ανδριώτης, Νίνος (4), Κωστόπουλος, Μπερκέτης, Λοπαρνάκης (2), Ζαφειράκης, Νάκος (1), Τσακίρης, Ματθιάδης (11), Μανωλίτσης (5).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.