Νίκη Βόλου: «Αναγκαία η οικονομική στήριξη των ομάδων από την Πολιτεία»

Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου και η πλευρά της μπασκετικής Νίκης Βόλου απέστειλε προτάσεις στην ΕΟΚ για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό μπάσκετ, έχοντας όπως όλα δείχνουν, εξασφαλίσει την άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Η διοίκηση της Νίκης συμφωνεί όπως τονίζει, με την απόφαση της ΕΟΚ για την πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, βάζοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εμπλεκομένων.

Σε ό,τι αφορά την τελική κατακύρωση της βαθμολογίας, και στη λογική ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 2/3 των αγώνων της χρονιάς, τονίζει ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι ομάδες οι οποίες ήταν εντός των στόχων που είχαν θέσει στην αρχή της χρονιάς (άνοδος, παραμονή). Παράλληλα θεωρεί απαραίτητη την οικονομική στήριξη της Πολιτείας στη νέα προσπάθεια των ομάδων και ιδιαιτέρως των επαρχιακών, υπογραμμίζοντας ότι: «Οι διοικητικοί παράγοντες που ασχολούνται με το αγαπημένο μας άθλημα έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, όπως άλλωστε όλη η κοινωνία.

Τέλος, η πλευρά της Νίκης θεωρεί αυτονόητο ότι θα πρέπει να πέσει βάρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από εδώ και πέρα. Χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής: «Επισημαίνουμε τέλος πως, μέσα από την κατάσταση αυτή, είναι ευκαιρία οι διοικητικές αρχές της καλαθοσφαίρισης και ιδιαιτέρως οι τοπικές ενώσεις να δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να ρίξουν το βάρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα (mini, παμπαίδες, παιδικό, εφηβικό) ούτως ώστε να γίνεται διεξαγωγή πρωταθλημάτων με περισσότερους αγώνες αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξέλιξη των νέων αθλητών που θα είναι το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ.

Ευχόμαστε μέσα από την συνολική αυτή κρίση, οι αποφάσεις που θα παρθούν να είναι προς όφελος του αγαπημένου μας αθλήματος και να σημάνουν μια ολική αναγέννηση του μπάσκετ στην Ελλάδα, από τα θεμέλια των αναπτυξιακών ηλικιών μέχρι και τις κορυφαίες Εθνικές Κατηγορίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.