Νίκη Βόλου: Περισσότερα στον δεύτερο γύρο

Η Νίκη Βόλου ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο του Νοτίου Ομίλου της Football League. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μετράει μέχρι στιγμής οκτώ βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες, μια επίδοση που για το μπάτζετ και το όνομα των «κυανολεύκων» δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Επίσης, ανησυχητικό στατιστικό είναι τα τέσσερα μόλις γκολ που έχει σημειώσει, ενώ βρίσκεται μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον Αστέρα Βλαχιώτη. Να σημειωθεί ότι από τον πρώτο γύρο εκκρεμεί το παιχνίδι στον Ασπρόπυργο απέναντι στην τοπική ομάδα, το οποίο είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στους Αθηναίους.

Μέσα σε αυτές τις δυσκολίες η ομάδα της Μαγνησίας θα φιλοξενηθεί την Κυριακή (09/05, 17:00)  στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» από το Αιγάλεω. Η αθηναϊκή ομάδα είχε πάρει διπλό στο Πανθεσσαλικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά έκτοτε δεν θέλγει ούτε αυτή με την απόδοσή της. Έχει τρεις νίκες σε οκτώ αγώνες και είναι έναν βαθμό πάνω από τη Νίκη Βόλου. Οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί και ως παιχνίδι ζωτικής σημασίας για τους δύο συλλόγους, με το τεχνικό επιτελείο να περιμένει και τους Τζόρνταν Ντομίνγκεθ και Θοδωρή Παπαδόπουλο, που ήταν εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Επισκοπή λόγω τραυματισμών. Από την άλλη δεν θα είναι διαθέσιμος ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος, που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς.

Άξιζε κάτι παραπάνω απέναντι στην Επισκοπή…

Η Νίκη παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη στους δύο τελευταίους αγώνες. Αλλά όπως τόνισε και ο κόουτς της ομάδας, στο τέλος μένει μια γλυκόπικρη γεύση. Με Καλλιθέα είχε και την τύχη βέβαια να προηγηθεί από νωρίς και έκτοτε κράτησε με ευκολία το υπέρ της σκορ, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από την ομάδα του Γιάννη Τάτση. Στο ματς της Τετάρτης με την Επισκοπή οι «κυανόλευκοι» μπλοκαρίστηκαν και δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο τέρμα. 

Οι Ρεθυμνιώτες είχαν άκρως αμυντικούς προσανατολισμούς και πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Στάικος Βεργέτης δεν δίστασε να βγάλει τους μπακ και να προσθέσει επιθετικογενείς παίκτες στο τελευταίο τέταρτο όμως οι προσπάθειες των Αλιατίδη και Γκονζάλες βρήκαν σε ετοιμότητα τον Δήμιζα. Ξύπνησε αργά όμως η Νίκη και είχε ήδη πετάξει πολύ χρόνο στα… σκουπίδια προτού μπει για τα καλά στα καρέ των αντιπάλων. Υπήρξαν βέβαια και θέματα με τη διαιτησία του κου Βουρνέλη και το πέναλτι σε πτώση του Μπιτσάκου, το οποίο αρνήθηκε κατηγορηματικά και μάλιστα τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, κάτι που οδήγησε και στην αποβολή του… 

Το στοίχημα του Στάικου Βεργέτη πλέον είναι να βρει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες. Το συντηρητικό σχήμα με τριπλέτα σε κέντρο και επίθεση δείχνει να μην λειτουργεί μιας και η αφλογιστία καλά κρατεί. Ο Γκονζάλες ήταν αρκετά δραστήριος όσο αγωνίστηκε και πολλοί ίσως να τον ήθελαν βασικό δίπλα στον Ροχάνο σε σχήμα 4-4-2, καθώς ώρες ώρες ο δεύτερος μοιάζει απελπιστικά μόνος στην «αιχμή του δόρατος». 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.